Data publicării:

Sorin Oprescu: În 2016, toți bucureștenii vor beneficia de utilități publice

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
5
5

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a explicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, situaţia pe care a găsit-o la preluarea mandatului în fruntea Primăriei Generale, dar și planurile de viitor privind rețeaua de apă şi canalizare.

În cadrul conferinței de presă, organizate vineri, Sorin Oprescu a subliniat că “dezvoltarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare nu este un titlu de glorie pentru nimeni. Este o responsabilitate pentru orice administraţie care doreşte să ofere oamenilor normalitatea unui trai civilizat”.

Potrivit informării primarului Capitalei, la sfârșitul anului 2008, 23% din numărul total de străzi nu aveau apă si canal, în timp ce un număr important de cartiere vechi ale Capitalei aveau un grad de acoperire a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare de numai 45-50%.

La realizări, Sorin Oprescu a menționat că 40.000 de bucureşteni beneficiază acum de apă şi canal, precum și faptul că au fost finalizate patru staţii de epurare a apelor pluviale, şase staţii de pompare a apelor uzate menajere şi o staţie de pompare apă potabilă.

Referitor la planurile de viitor, primarul general al Capitalei a evidențiat programul de investiții Bucur, prin care Apa Nova este obligată să investească din fonduri proprii 60 de milioane de dolari pe parcursul a şase ani, dar și proiectul destinat cartierului Petricani, sector 2, ca și lucrările privind alimentarea publică cu apă potabilă și rețeaua de canalizare pentru cartierul de locuințe ANL Henri Coandă.

Primarul Sorin Oprescu a susținut că, în cazul în care toate investițiile propuse vor continua, coroborate cu orientarea corectă a investițiilor viitoare, până în 2016 va fi asigurată dotarea cu utilităţi publice (apă, canalizare) a tuturor utilizatorilor din Municipiul Bucureşti.

Citește și:

Oprescu: Am propus un buget de rectificare echilibrat, raţional şi în condiţii de austeritate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel