Sorin Oprescu, arestat preventiv după "Da, da, da. Mulțam!". MOTIVAREA INSTANȚEI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sorin Oprescu a rămas în arest preventiv, prin decizie definitivă, moment în care a fost suspendat și din funcția de primar. Instanța a motivat decizia arestării preventive. 

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, ar fi mulțumit când a primit 25.000 de euro, bani pe care procurorii îl acuză că i-a luat sub formă de mită. Instanța precizează că Sorin Oprescu știa de proveniența banilor, pentru că i s-a spus că suma primită este pentru lucrări efectuate la Palatul Mogoșoaia. 

În interceptările din dosar apare și schimbul de replici dintre Sorin Oprescu și cel care i-a dat banii. 

"Da, da, da! Mulțam!" l-a trimis în arest preventiv

"Că inculpatul cunoștea proveniența ilicită a sumei de bani primită, rezultă în mod clar din conținutul dialogului purtat cu Popa Bogdan Cornel, în locuința sa, când imediat după remiterea banilor, spunându-i-se '25 de la Mogoșoaia', reacția inculpatului a fost aceea de a spune 'Da, da, da! Mulțam!' (...). Întrebat cu privire la acest aspect, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a declarat în fața judecătorului că nu a auzit particula 'Mogoșoaia', întrucât la acel moment îl conducea spre ieșire pe doctorul (...), care venise în vizită", se arată în motivare, potrivit Agerpres

Instanța a considerat explicațiile lui Sorin Oprescu nu au fost credibile. Cinci ore a vorbit primarul suspendat al Capitalei în fața instanței care l-a plasat prin decizie definitivă în arest preventiv. În plus, judecătorii au reținut că Bogdan Popa a rostit acea frază- "25 de la Mogoșoaia" în timp ce îi înmâna lui Sorin Oprescu punga de cadouri în care se afla suma de bani, iar răspunsul inculpatului "Da, da, da! Mulțam!" a venit cu promptitudine.

În 7 septembrie, Tribunalul București a decis arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu pentru luare de mită. În 14 septembrie, decizia a devenit definitivă prin hotărârea Curții de Apel București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel