Sorin Muntean, fostul șef al Poliției Timiș, condamnare definitivă la închisoare cu executare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Claudia Calotă
WhatsApp
Sorin Muntean  Foto: opiniatimisoarei.ro
Sorin Muntean Foto: opiniatimisoarei.ro
Magistrații  Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis  sentința definitivă în dosarul de corupție în care a fost implicat Sorin Muntean, fostul șef al IPJ Timiș.

Mai multe persoane, între care șeful Poliției Timiș, un avocat și un lider de clan al romilor au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar de evaziune fiscală și corupție,  Curtea de Apel Timișoara i-a găsit, în urmă cu doi ani, pe toți vinovați de acuzațiile aduse și i-a condamnat la închisoare cu executare.

Astfel, fostul inspector șef Muntean a primit o condamnare de șase ani de închisoare, Pavel Dumitru – cinci ani de închisoare, Marin Bîlc – trei ani și șase luni de închisoare, Iulian Boț – șapte ani de închisoare.

Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dat luni sentințele definitive, pedepsele fiind ceva mai mici. Astfel, Sorin Muntean a fost condamnat la patru ani si opt luni de închisoare cu executare, aceeași pedeapsă ca și liderul romilor din Lugoj, Iulian Boț, în timp ce avocatul Marin Bâlc a primit trei ani de închisoare cu executare. Pavel Dumitru, atunci Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a primit doi ani și 10 luni de închisoare, potrivit pressalert.ro.

Lotul Munteanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în anul 2016, pentru mai multe infracţiuni asociate faptelor de corupţie. Activitatea lor infracţională s-a manifestat în sfera importului de autoturisme din UE şi revânzarea lor, eludând obligaţiile legate de plata taxelor şi impozitelor la bugetul de stat.

Prejudiciul creat a fost de peste 800.000 de euro. Procurorii DNA Timişoara au anunţat, în februarie 2016, reţinerea lui: Muntean Sorin Petru, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită, instigare la dare de mită (două infracţiuni), favorizarea făptuitorului;

Pavel Dumitru (comisarul-şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Timiş, la data comiterii faptelor), pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la luare de mită; a omului de afaceri Boţ Iulian, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată, dare de mită (patru infracţiuni) şi cumpărare de influenţă (două infracţiuni).

De asemenea, avocatul Marin Bîlc a fost cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă (două infracţiuni), instigare la dare de mită (două infracţiuni), potrivit DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel