Sorin Grindeanu și-a numit prietenul în CA al Autorităţii Aeronautice Civile. Cum se scuză ministrul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto g4media.ro
foto g4media.ro
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și-a numit prietenul de familie pe o funcție de conducere. 

Lucian Taropa, apropiat de familia ministrului Sorin Grindeanu, este membru provizoriu în Consiliul de administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile.

În 2020, Lucian Taropa a plecat de la conducerea Aeroportului din Timișoara, unde a fost director administrativ, fiind înlocuit de Doru Grădinaru, fostul director general al aeroportului din Timişoara. Doru Grădinarul a fost schimbat, la rândul lui, anul trecut din funcția de director general, asta după ce Sorin Grindeanu, din funcția de ministru al Transporturilor, i-a cerut demisia.

Prieteni de familie, dar și asociați

Lucian Taropa nu e un simplu prieten al lui Sorin Grindeanu, ci un prieten de familie al acestuia. Ei au mers împreună în vacanțe, în Italia, în Elveția, alături de soții, arată g4media.ro. De asemenea, și soțiile sunt mai mult decât prietene, ele fiind și asociate în cadrul unei firme din Dumbrăviţa Timiş, firmă care operează și o farmacie din Timișoara. Teodora Grindeanu deţine 49% din acţiuni, iar Tiana Taropa, 51%.

Despre numirea lui Lucian Taropa în CA al Autorităţii Aeronautice Civile, Sorin Grindeanu a răspuns pentru sursa citată: ”În primul rând este o numire temporară, provizorie. Apoi, este vorba de un om cu experienţă în aviaţie”. Ministrul a negat că prietenia ce-i leagă are vreo legătură cu numirea în funcție. 

Aceeași situație, în 2017

Nu este prima oară când Lucian Taropa primește o funcție de conducere în domeniul transporturilor, imediat după ce Sorin Grindeanu obține o funcție în Guvern. În 2017, după ce Sorin Grindeanu a devenit premierul României, Lucian Taropa a fost numit în funcția de membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al Administraţiei Canalelor Navigabile SA Constanța şi în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Transport Feroviar de Marfă “CFR Marfă” SA, mai arată sursa citată. 

Conform declarației de avere, Lucian Taropa l-a împrumutat pe Sorin Grindeanu cu 20.000 de euro.

Citește și: Secretar de stat, fără MASCĂ de protecție la un eveniment public. A fost amendat - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel