Sorin Grindeanu: O primă cursă specială TAROM va decola astăzi către Tel Aviv
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sorin Grindeanu: O primă cursă specială TAROM va decola astăzi către Tel Aviv / Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Grindeanu: O primă cursă specială TAROM va decola astăzi către Tel Aviv / Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
O primă cursă specială TAROM va decola astăzi către Tel Aviv, a anunțat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că o primă cursă specială a companiei TAROM va decola miercuri seara către Tel Aviv pentru a repatria circa 150 de cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, transmite Agerpres.

"O primă cursă specială #TAROM va decola astăzi în jurul orei locale 21:50 către Tel Aviv (aeroportul Ben Gurion) pentru repatrierea din Israel a aproximativ 150 cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air. Compania aeriană naţională a României (TAROM) doreşte să se asigure astfel că cetăţenii români sunt transportaţi în cele mai bune şi sigure condiţii înapoi acasă. Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul prompt şi pentru asumarea acestei misiuni speciale", a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

5 milioane de euro din fondul de rezervă pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor



Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a declarat că 2.098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare pentru a fi aduşi în ţară. Ministerul Transporturilor şi compania TAROM răspund de modul de utilizare a acestor fonduri, urmând ca sumele rămase neutilizate să fie restituite la fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Blue Air anunţă că reia zborurile, dar mai durează. "Credibilitatea a fost puternic zdruncinată"

Blue Air anunţă că va relua zborurile după ce AFM i-a ridicat poprirea de pe conturi. Dar va mai dura cel puţin până joi. De asemenea, compania afirmă că din cauza acestui scandal credibilitatea Blue Air a fost puternic zdruncinată. Blue Air a remis un comunicat prin care răspunde întrebărilor presei, apărute în urma scandalului din 6 septembrie. 

A fost ridicată poprirea și datoria a fost eșalonată. Când se vor relua zborurile?

Poprirea a fost ridicată și zborurile vor fi reluate. Am beneficiat de sprijinul AFM, în special de cel al domnului președinte Dobre. S-a oprit o companie aeriană și s-a oprit de tot, iar credibilitatea Blue Air a fost puternic zdruncinată. În aceste momente facem o evaluare atentă ca să înțelegem care ne este capacitatea de operare. În decursul zilei de mâine vom reveni cu un comunicat oficial în care vom anunța exact ce zboruri vom relua, fie cu sprijinul TAROM sau a altor operatori încercăm să aducem acasă pasagerii blocați în aeroporturile străine.

Cum plănuiți să gestionați situația pasagerilor care au avut zborurile anulate?

Pasagerilor Blue Air afectați de anulări le-am oferit opțiunile prevăzute de legislația în vigoare, aplicabile tuturor operatorilor aerieni la nivel european (rambursarea biletelor de călătorie, rerutarea pe următorul zbor disponibil publicat pe website sau rambursarea în portofelul electronic utilizabil la viitoare achiziții de bilete).

Absolut toate chestiunile legate de rambursarea pasagerilor depind esențial de reluarea activității, astfel încât societatea să poată realiza veniturile necesare atât pentru operarea zborurilor curente, cât și pentru rambursarea sumelor datorate către pasageri", se arată în comunicat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel