Sorin Cîmpeanu plănuiește alte schimbări majore după reducerea numărului de elevi din clasele de liceu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat alte măsuri important pentru învățământul din România după ce a decis ca clasele de liceu să fie mai restrânse din anul școlar 2021-2022.

După această măsură mult așteptată de micșorare a numărului de elevi din clase, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat dacă se așteaptă și alte schimbări importante în educație, răspunzând cu: „Da. Pentru liceu sunt în dezbatere planurile cadru, mai exact disciplinele și numărul de ore alocat săptămânal fiecărei discipline. Consultarea publică urmează să se încheie pe 31 ianuarie - foarte târziu”.

„Important este, dacă-i târziu, măcar să avem un rezultat bun. Dacă n-avem un rezultat bun, poate nu este bine să schimbăm [curicula]. Dacă n-avem o variantă mai bună față de planurile cadru în vigoare, este bine să ne mai gândim”, a continuat ministrul.

VEZI ȘI: S-a decis! Liceele din România vor avea mai puțini elevi în clase, deci clase mai multe.

Este nevoie de încă 1.000 de clase în liceele din România pentru respectarea măsurii. Este spațiu?

„Este spațiu, deoarece această promoție, care va începe clasa a IX-a în toamnă, este o promoție mai mică pentru că sunt acei elevi care au fost splitați în clasa pregătitoare și clasa I. Este un moment nefericit din perspectivă bugetară, dar din perspectiva realităților din educație și a efectivelor de elevi, am considerat că dacă ratăm acest moment de micșorare a numărului de elevi din clasă este greu să vină un moment mai propice”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

„Trebuie făcut la început de ciclu. Sigur că ne-am gândit și la clasa pregătitoare și la clasa a V-a, sperăm ca anul viitor să putem implementa și la acest nivel reducerea de elevi din clasă”, a conchis Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel