Sorin Cîmpeanu: Nu am vorbit de obligativitatea uniformei în școli
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu a vorbit despre obligativitatea uniformei, în contextul în care o declarație dată jurnaliștilor de la Antena 3 a ajuns viralizată pe internet cu titlul „Uniforme obligatorii pentru toți elevii români! Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu”, în urma unui articol publicat de site-ul televiziunii. 

La solicitarea Edupedu.ro ministrul a spus că „am vorbit DOAR de “însemnele școlii” pe care elevii școlilor de top din întreaga lume le poarta cu mândrie”.

Ministrul Educației nu susține obligativitatea uniformei în școli, potrivit acestuia. Răspunsul dat de Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro la întrebarea „militați sau sustineți introducerea obligatorie a uniformelor în toate școlile, în contextul în care mesajul transmis într-o emisiune televizată a fost preluat cu acest titlul de site-ulteleviziunii respective și mai apoi de foarte multe publicații și postări pe rețelele de socializare?”:

Sorin Cîmpeanu: „Cine citește declarația, și nu doar titlul, va înțelege că: Am vorbit DOAR de “însemnele școlii” pe care elevii școlilor de top din întreaga lume le poarta cu mândrie!Însemnele școlii pot fi o cravata la băieți și o eșarfa la fete, poate fi o șapcă…Nu am vorbit de obligativitate!Am spus ca tema trebuie sa fie privită diferențiat, de la o școala la alta!”

Declarația din urmă cu 7 zile a ministrului, la Antena 3, a fost următoarea: ”Sunt peste 17.000 de școli în România, condițiile diferă foarte mult de la o școală la alta. M-aș bucura să existe acest sistem în care elevii să considere școala un mediu prietenos, școala să fie un loc în care ei merg cu plăcere, un loc în care ei sunt mândri. Dacă sunt mândri de școală vor fi mândri să poarte și însemnele acelei școli. Este însă un lucru care trebuie abordat diferențiat de la o școală la alta”. Articolul care conținea declarația avea următorul titlu: „Uniforme obligatorii pentru toți elevii români! Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu”.

Cât plătesc părinții copiilor din Iași pentru uniformele ”de fițe”

Școala va începe pe data de 5 septembrie, iar pregătirile sunt la foc intens pentru copiii care se vor înrola cu dorința de învățătură și de începerea unui nou an școlar. Ei bine, părinții din Iași sunt nevoiți să scoată din buzunar sume considerabile pentru îmbrăcămintea celor mici. Părinții sunt nevoiți să scoată din buzunar sume semnificative pentru hainele celor mici.

Uniforma școlară încă se bucură de succes în cadrul instituțiilor de prestigiu din Iași ce colaborează cu diverse magazine care ulterior comercializează uniformele specifice unităților de învățământ. Pentru un singur copil, costul pieselor vestimentare poate depăși suma de 700 de lei, dacă se mai adaugă minim o cămașă de schimb. Pentru o uniformă clasică, formată din sacou, vestă, pantaloni și tricou, un părinte trebuie să pregătească suma de 400 de lei, informează Gândul. Subiectul uniformelor școlare a căpătat de-a lungul timpului tot mai multă atenție din partea publicului, după ce mai multe școli din România au decis să adopte purtarea unei vestimentații școlare unitare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel