Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 02 oct 2018 / 09:37
Sorin Cîmpeanu, avertisment dur: România va pierde dreptul de vot în Agenția Spațială Europeană și CERN
Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor, trege un semnal de alarmă  privind cercetarea românească.

România este pe cale să piardă dreptul de vot în Agenția Spațiala Europeană și la CERN, "pentru că nu ne-am plătit contribuția", avertizează Sorin Cîmpeanu.

"Îmi exprim speranța că România va reuși să își achite angajamentele, contribuțiile către organismele internaționale ce contează. Aș exemplifica cu Agentia Spațială Europeană, unde din păcate tocmai ce suntem în curs de a ne pierde dreptul de vot, pentru că nu ne-am plătit contributia, CERN (Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare – n.red.) și alte organisme internaționale extrem de relevante", a avertizat Cîmpeanu, într-un discurs susținut la Iași la festivitatea de deschidere a anului universitar.

Fost ministru al Educației și Cercetării în mandatul lui Victor Ponta și premier interimar după demisia acestuia, Cîmpeanu a criticat și împărțirea portofoliului de la educație în două ministere: unul al învățământului și unul al cercetării.

"Dacă nu îndrăznesc să sper prea mult, poate vom avea rezolvată și această separare artificială între învățământul superior și cercetarea științifică. Poate vom avea, cine știe, șansa să avem un an universitar complet, în care să avem un singur ministru al Educației", a mai declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Vezi si: EXCLUSIV Buget cercetare, angajament nerespectat. Cîmpeanu: cei mai valoroşi tineri pleacă


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
WOWBiz.ro
WOWBiz.ro
StirileKanalD.ro
StirileKanalD.ro
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro