Sorin Cîmpeanu anunță închiderea școlilor din Capitală. ”Din păcate, acest lucru era cunoscut”
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că școlile din București s-ar putea închide de luna viitoare dacă numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 continuă să crească. 

Din a doua jumătate a lunii octombrie unitățile de învățământ din București ar putea trece în regim online. Acesta a fost anunțul făcut în această seară de către ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

”Din păcate, acest lucru era cunoscut, era cunoscut și faptul că această tulpină este mai contagioasă, era cunoscut și faptul că această tulpină afectează și elevii. Din păcate, nu am reușit să înțelegem cu toții importanța vaccinării și în general importanța respectării tuturor măsurilor de protecție sanitară, drept urmare trendul ascendent, spre exemplu, în București, care în luna august a crescut șase ori din perspectiva ratei de infectare, de la 0,13 la 0,78 la mie, a atins astăzi valoarea de 2,57 la mie, ieri a fost 2,44 la mie, alaltăieri a fost 2,33 la mie – dacă se păstrează viteza de creștere în București, spre exemplu, strict matematic vorbind, în a doua jumătate a lunii octombrie vom ajunge la nivelul de 6 la mie, nivel de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online. Din fericire, previziunile specialiștilor spun că și în această situație de nedorit în care se va atinge pragul de 6 la mie depășirea acestuia va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică pentru a nu continua pierderile pe care le-am avut”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1 TV.

Rata de infectare Covid-19 în municipiul București a ajuns la 2,57 la mia de locuitori. Nu mai puțin de 404 persoane au fost nou confirmate în ultimele 24 de ore, conform celui mai recent raport al Grupului de Comunicare Strategică.

Bilanț coronavirus 20 septembrie 2021. Numărul infectărilor în România

Până astăzi, 20 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.152.052 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  1.079.814 pacienți au fost declarați vindecați. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.342 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Până astăzi, 35.592 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel