Sorin Cîmpeanu a anunțat data când se vor numi noii directori de școli
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că proba scrisă la concursul de ocupare a posturilor de directori de școli ar putea avea loc pe 15 octombrie. Dacă va fi legiferată noua propunere de calendar anunțată, numirile noilor directori vor fi făcute între 20 și 22 decembrie anul acesta,  a mai spus ministrul, potrivit Educație Privată.

„Avem în vedere un calendar care să prevadă demararea concursului după 14 septembrie, imediat după începerea şcolii, pe 13 septembrie, să aibă o probă scrisă în 15 octombrie, după care să se deruleze probele de interviu, astfel încât să avem numirile făcute între 20-22 decembrie, cu începere din semestrul II al anului şcolar 2021-2022, în data de 10 ianuarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3, potrivit Educație Privată.

Anterior, ministrul Educației afirmase că ocuparea posturilor de directori școlari nu se va realiza pe data de 27 iulie, ci după începerea noului an școlar. 

„Probele de interviu ar putea să se susțină până la începutul lunii decembrie, în luna decembrie am putea avea numirile făcute, cu începere din semestrul 2, adică din data de 10 ianuarie 2022. Acesta este un avantaj de a comasa toate etapele concursului și de a începe semestrul 2 cu directori numiți pe criterii de competență”, precizase Cîmpeanu, săptămâna trecută.

Referitor la Evaluarea Națională, Sorin Cîmpeanu a declarat că Ministerul Educației a adaptat tematica de examen la situația acestui an școlar total atipic.

„Este vorba de micșorarea numărului de note necesare încheierii situațiilor școlare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcții pe foaie de examen la matematică, geometrie, de a sublinia textele la examenul de limba română. Nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toți au posibilitatea să facă acest lucru. Sunt lucruri mici, dar care toate la un loc vin în sprijinul elevilor. Toate aceste recomandări vor face obiectul unui document care va fi postat astă-seară (luni seara – nr.r.) pe site-ul Ministerului Educației”, a spus Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel