Sorin Cîmpeanu: 10 milioane de teste vor fi livrate în școli până la începutul săptămânii viitoare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu /  Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu spune că 10 milioane de teste vor fi livrate în școli până la începutul săptămânii viitoare.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, precizează că elevii și angajații din învățământ vor beneficia de teste începând cu săptămâna viitoare.:

“Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate in scoli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi si angajați din învățământ.

Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe baza de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămâna a semestrului 2).

Apreciem deblocarea procesului de achiziție a testelor, atât de necesare pentru funcționarea în condiții de siguranță sanitara a școlilor și grădinițelor”, a transmis Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Ministerul Educației: 8,6% din totalul pacienților spitalizați cu SARS-CoV-2 sunt copii

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis un mesaj prin care prezintă situația copiilor spitalizați cu afecțiuni de coronavirus:

„La nivelul zilei de ieri, 18 Ianuarie, conform informării oficiale furnizate de MS, erau spitalizați 337 copii din totalul de 3896 persoane internate cu afecțiuni Covid, adică 8,6% din totalul pacienților Covid internați. Astăzi, 19 Ianuarie, ponderea copiilor internați cu afecțiuni Covid este practic aceeași - 8,6%.

Precizam ca ponderea copiilor din totalul populației României este de 17,6%.

În concluzie, ponderea copiilor internați este mai puțin de  jumătate in raport cu media națională.

București-Ilfov se menține la 16% grad de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid“, a transmis Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Nou RECORD de cazuri COVID-19 în România. Tulpina Omicron se răspândeşte rapid

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19.649 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 544 mai mult decât în ziua anterioară. 2.430 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 21 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.983.670 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 27.903 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.812.242 de pacienți au fost declarați vindecați. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 784 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 59.477 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel