Data publicării:

Sora lui Kim Jong-un îi răspunde lui Joe Biden: Bătrân fără viitor

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Sora lui Kim Jong-un îi răspunde lui Joe Biden: Bătrân fără viitor / Foto: Agerpres
Sora lui Kim Jong-un îi răspunde lui Joe Biden: Bătrân fără viitor / Foto: Agerpres
Kim Yo-jong, sora liderului Coreei de Nord, susține că președintelui Statelor Unite, Joe Biden, nu își poate asuma responsabilitatea pentru securitatea și viitorul țării sale.

Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a catalogat sâmbătă o remarcă recentă a președintelui american Joe Biden despre "sfârșitul regimului" drept absurdă, scrie TASS.

"Un alt lucru pe care nu îl putem lăsa să treacă sau să trecem cu vederea este faptul că șeful executivului statului inamic a folosit oficial și personal cuvântul "sfârșitul regimului" sub ochii lumii", a citat-o Agenția Centrală de Știri din Coreea pe Kim Yo- jong, director adjunct al departamentului al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea.

Kim Yo-jong, despre Joe Biden: Un bătrân fără viitor



"Ar putea fi luată ca o remarcă fără sens din partea persoanei care nu este deloc capabilă să-și asume responsabilitatea pentru securitate și viitorul SUA, un bătrân fără viitor, deoarece este prea mult pentru el să servească restul de doi ani din mandatul său", a susținut ea.

La o conferință de presă comună cu liderul sud-coreean Yoon Suk-yeol la Washington, la începutul acestei săptămâni, Biden a spus că un atac nuclear al RPDC asupra Statelor Unite și a aliaților și partenerilor săi va duce la sfârșitul regimului de guvernământ de la Phenian.

Șeful actual al Casei Albe a reiterat că are "autoritatea absolută ca și comandant șef și singura autoritate de a folosi o armă nucleară". Cu toate acestea, el a spus că SUA nu intenționează să staționeze arme nucleare în Peninsula Coreeană.

Mai mult, Coreea de Nord a respins cererile din partea SUA şi Coreei de Sud de reluare a dialogului şi a efectuat un număr record de teste în ultimii doi ani, inclusiv cu lansări de rachete balistice intercontinentale (ICBM) care pot lovi teritoriul SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel