SONDAJ: Surpriză pe scena politică: Ce partid nou se bate cu PSD și PNL
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Agenția de Rating Politic a realizat în perioada 2-6 decembrie un sondaj despre "Piața Politică". 

În ceea ce privește prezența de vot declarată, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, ea se înscrie în practica ultimilor ani. 41% dintre cei care au răspuns au spus că vor merge la vot. La alegerile parlamentare din 2012 au fost 41,7%. 

(w670)

PNL și PSD sunt la limită și, potrivit sondajului citat, alianțele sunt vitale și decid majoritatea. La alegerile parlamentare, PNL ar obține cele mai multe voturi, 35%. PSD i-ar urma îndeaproape, cu 34%. Precizăm că marja de eroare a sondajului este de 3,2%. Mișcarea Populară ar obține 7,5%, ALDE- 6,5%, PRM-5%, UDMR- 4%, UNPR- 2,5%, PNȚCD- 2,5%, M10- 1,5%, PSRo- 1,5%. 

(w670)

Sondajul a avut și o întrebare cheie. Respondenții au fost întrebați dacă opțiunile lor politice ar rămâne aceleași dacă ar apărea un partid prezidențial. 41% susțin că ar merge pe mâna acelorași partide și surpriza este de 35% ar vota partidul susținut de Klaus Iohannis și Dacian Cioloș.

(w670)

Același sondaj arată că 51% dintre respondenți susțin înființarea unui nou partid. În aprilie 2015, doar 38% susțineau acest lucru. În plus, ei consideră, într-o majoritate covârșitoare de 70%, că partidele din România susțin mai degrabă liderilor intereselor de partid. Doar 6% consideră că partidele susțin interesele alegătorilor. 19% văd un echilibru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel