Sondaj: Românii nu sunt de acord cu intervenția militară în Libia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
atac libia
atac libia

Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie relevă faptul că cei mai mulţi români consideră că România nu este pregătită pentru o intervenţie militară în Libia.

Mai exact, 81% cred că „România nu este pregătită militar pentru a lua parte la astfel de operaţiuni militare.” De asemenea, 65% consideră că România trebuie să aştepte decizia NATO în privinţa situaţiei din Libia, pentru a lua o hotărâre şi 68% nu sunt de acord cu intervenţia militară din Libia a forţelor internaţionale, informează Agerpres. Un procent de 51% consideră că această intervenţie a fost declanşată de sursele de petrol din regiune şi doar 42% consideră că forţele internaţionale au intervenit pentru a elibera şi proteja civilii.

Potrivit studiului sociologic, 66 la sută dintre cei chestionaţi cred că România ar trebui să se abţină în chestiunea intervenţiei militare în Libia, 20% sunt de părere că ţara noastră ar trebui să susţină această intervenţie, iar 11% cred că România ar trebui să se declare împotrivă. De asemenea, 73% au apreciat ca fiind corectă atitudinea Germaniei care s-a abţinut de la votul pentru rezoluţia ONU privind intervenţia în Libia.

Sondajul IRES a fost realizat pe 21 martie, pe un eşantion reprezentativ de 1.118 subiecţi, cu o marjă de eroare de +/-2,9%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel