SONDAJ: Impactul evenimentelor din Ucraina asupra românilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ultimul sondaj TNS CSOP arată cât de informați sunt românii cu privire la situația de la granița țării noastre, din Ucraina, și cât de protejați se simt de Alianța Nord-Atlantică. 

Sondajul arată că 46% dintre cei intervievați nu sunt foarte/deloc informați cu privire la situația din Ucraina. Un procent de 32% se consideră informat. Sondajul arată că cei neinformați sunt în principal tinerii cu vârste între 15 și 24 de ani - 64%. Din punctul de vedere rural/urban- în proporție de 50% cei din mediul rural nu sunt deloc informați. Același procent de necunoaștere l-au obținut și cei din Transilvania. La polul opus, cei care care sunt bine sau foarte bine informați (20%) sunt bătrânii (55-64 de ani) și cei din București și Moldova. 

Cei care spun că sunt informați cu privire la situația din Ucraina consideră, în proporție de 36%, că relațiile bilaterale ale României cu Federația Rusă se vor înrăutăți. 

Cu toții își pun speranțele în NATO. Per total, 54% au încredere în protecția acordată de Alianța Nord-Atlantică. 

Sondajul a fost realizat în perioada 21-27 martie 2014, pe un eșantion de 1102 respondenți, cu vârste începând de la 15 ani. Interviurile au avut loc la domiciliul celor intervievați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel