SONDAJ, procente devastatoare. ”A fost un veritabil șoc, o chestiune catastrofală pentru țară”. Directorul INSCOP: Cel mai mare avantaj pe care l-au adus PSD și PNL României
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ gov.ro
foto ilustrativ gov.ro
Directorul INSCOP a vorbit despre cea mai neagră perioadă a României din ultimii ani, dar și despre rolul coaliției de guvernare PNL - PSD - UDMR. El a punctat că nu avem nevoie de majorități fragile. 

”Poate cel mai mare avantaj și cea mai importantă contribuție a acestei coaliție este stabilitatea pe care a adus-o României într-un context de securitate extrem de periculos, după o perioadă de pandemie care a afectat politicile publice, calitatea guvernării, economia. Ne aducem aminte că această coaliție s-a format după o perioadă tulbure, politic vorbind. Pentru mine, personal, a fost un veritabil șoc să văd la finalul lui 2021 conflictele dintre PNL și USR, în contextul în care mureau mii de oameni pe fondul pandemiei. 

O asemenea criză sanitară să o ai dublată de o criză politică a fost o chestiune catastrofală pentru țară, din punctul meu de vedere. Știu că am măsurat percepția direcției în care merge România și am surprins cea mai adâncă groapă de pesimism. Aveam aproximativ 10% dintre români care spuneau că țara merge într-o direcție bună și spre 90% care spuneau că țara merge într-o direcție greșită, asta se întâmpla în octombrie - noiembrie 2021. După ruperea acelei alianțe și formarea guvernului de coaliție PNL - PSD, ponderea românilor care indicau o direcție bună a crescut la vreo 25% și a fost o echilibrare. A fost o nevoie masivă de stabilitate politică și nu de liniște, într-un sens peiorativ, ci de stabilitate politică” a spus Remus Ioan Ștefureac, director INSCOP, în emisiunea ”De Ce Citim”, cu Flaviu Predescu, de la DCNews și DCNewsTV. 

În continuare, el a subliniat că urmează pentru PSD și PNL ”un prim test- această rocadă, schimbare de prim-ministru, al doilea test va fi anul electoral 2024 și ultim test, testul suprem va fi cum va fi guvernată România între 2024  - 2029”. ”România are nevoie de o guvernare stabilă, de majorități puternice, nu de majorități la limită”. 

PNL, PSD și UDMR discută și negociază în aceste zile condițiile rocadei guvernamentale și structura Guvernului Ciolacu.

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel