Sondaj:Nu m-am născut în locul potrivit. Câți români cred asta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un refren celebru, ”Nu ne-am născut în locul potrivit”, a devenit întrebare de sondaj.

”Unii spun că nu s-au născut în locul potrivit cu referire al România. Dumneavoastră ce credeți, au sau nu dreptate?”-este una dintre întrebările cercetării sociologice realizate de IRES, în aprilie 2016, pe un eșantion reprezentativ pentru populația adultă a României. Rezultatele sondajului efectuat prin metoda CATI au fost publicate în revista Sinteza.

La această întrebare răspund afirmativ 20% dintre cei chestionați. Consideră că nu au dreptate cei care spun acest lucru 73 la sută dintre români. Nu știu sau nu răspund 7%.

Dacă cineva i-ar întreba direct ”V-ați săturat de România?”, 15 la sută dintre respondenți ar recunoaște că s-au săturat, iar 84% ar afirma că nu s-au săturat, se arată în studiul amintit. Aproape 90% dintre români se consideră patrioți, iar 60% cred că patriotismul este o valoare actuală.

Românii cred despre ei înșiși că sunt un popor ospitalier (89%), că ziua națională este importantă pentru ei (92%) și tradițiile românești ar trebui păstrate (98%). Produsele fabricate în România sunt preferate celor fabricate în alte țări de 93% dintre spondenți, iar 87% preferă să fie cetățeni români, în locul oricăreai alte țări. Lumea ar fi mult mai bună dacă străinii ar semăna cu românii cred 59% dintre cei chestionați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel