Sondaj, Marius Pieleanu: Cum ar vota românii dacă alegerile ar avea loc duminică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Starea de urgență și criza COVID par a fi redus intenția de vot pentru PNL, care rămâne totuși pe primul loc în sondajul efectuat de Avangarde, în perioada 15-26 mai.  

PNL ar câștiga alegerile parlamentare în acest moment, însă avantajul liberalilor în fața PSD scade. PNL are 35%, potrivit cercetării coordonate de Marius Pieleanu, în timp ce PSD ajunge la 29%. Pe locul al treilea s-ar afla alianța USR-PLUS, cu 13%. Primele cinci locuri în sondajul Avangarde sunt completate de ProRomânia, cu 6%, respectiv UDMR, cu 5%.

Procentele, în cea mai mare parte, confirmă tendințele de scădere pentru PNL și de creștere ușoară pentru PSD. USR-PLUS stagnează, iar ProRomânia și UDMR nu ar trebui să aibă emoții privind depășirea pragului electoral.

Sub pragul electoral în acest moment sunt ALDE și PMP, fiecare cu 4%, precum și PPU (social-liberal) cu 3%, potrivit cercetării realizate de Marius Pieleanu.

Sondajul a fost realizat în perioada 15 – 26 mai, pe un eșantion de 1.000 de persoane. Metoda de intervievare folosită a fost CATI (telefonic), iar marja de eroare este de +/- 3,1%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel