Data actualizării:
Data publicării:

Sondaj: Majoritatea britanicilor vor destituirea lui Boris Johnson

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Boris Johnson
Boris Johnson
Datele oferite de Opiniu (firmă de cercetare sociologică din Marea Britanie) arată că 59% dintre britanici consideră că parlamentarii conservatori ar trebui să voteze pentru demiterea primului ministru.

Majoritatea publicului britanic consideră că parlamentarii conservatori ar trebui să voteze pentru revocarea lui Boris Johnson din funcția de prim-ministru, potrivit unui nou sondaj.

Datele oferite de Opinium, care a publicat primul sondaj rapid al opiniilor publicului cu privire la votul de încredere care are loc în aceste momente, arată că 59% cred că parlamentarii conservatori ar trebui să voteze pentru înlăturarea primului ministru, în această seară.

Doar 28% cred că parlamentarii conservatori ar trebui să voteze pentru a-l menține pe Johnson la putere și 13% au spus că nu știu ce ar trebui să facă conservatorii.

Sondajul efectuat pe 2.062 de adulți, care a fost efectuat în această dimineață, a constatat, de asemenea, că 58% dintre participanți cred că conducerea domnului Johnson a fost dăunătoare pentru țară și tot atâția consideră că deciziile guvernului i-au afectat direct, în mod negativ.

Aproximativ 37% cred că premierul realizat măsuri bune pentru țară și doar 30% declară că măsurile au fost pozitive pentru ei personal.

Participanții au fost, de asemenea, întrebați despre gândurile lor cu privire la câteva dintre trăsăturile de personalitate ale domnului Johnson și o majoritate covârșitoare – 71% – au spus că îl consideră nedemn de încredere, în timp ce 69% au spus că premierului nu îi pasă de oamenii obișnuiți.

Sir Graham Brady, președintele Comitetului din 1922, a anunțat astăzi la ora 8 dimineața că a fost transmis numărul de scrisori necesar pentru ca un vot de încredere să aibă loc.

Parlamentarii conservatori vor vota, prin vot secret, asupra viitorului premierului, între orele 20:00 și 22:00, ora României.

Domnul Johnson are nevoie de o majoritate simplă pentru a-și păstra poziția.

Dacă pierde votul, va urma un concurs de conducere, în care urmează să fie ales următoeul conservator care va conduce guvernul.

În acest scenariu, Boris va continua să conducă țara până când înlocuitorul său va fi ales democratic de parlament, cu puteri depline oferite de funcție, dar fără sprijinul partidului.

O serie de incidente au determinat deputații conservatori și alegătorii conservatori să-și retragă sprijinul față de prim-ministru, dar scrisorile de neîncredere au crescut după publicarea raportului Sue Gray.

În raportul său mult așteptat, doamna Gray a declarat că prim-ministrul trebuie să poarte responsabilitatea pentru încălcările lockdownului în scandalul „Partygate”.

„Conducerea superioară din centru, atât politică, cât și oficială, trebuie să poarte responsabilitatea pentru aceasta”, a scris ea.

Deputat englez, clarificări despre votul de încredere care va avea loc împotriva lui Boris Johnson

Boris Johnson este vizat de un vot de încredere în interiorul Partidului Conservator din Marea Britanie, care va fi acordat în cursul acestei zile. 

Votul de încredere care îl va viza luni seară pe premierul britanic, Boris Johnson, nu se referă doar la petrecerile din pandemie, ci şi la efectele Brexit şi la politicile generale ale Guvernului, afirmă un politician conservator.

"Nu este vorba doar de scandalul referitor la petreceri. Sunt problemele centrale, inclusiv cele în materie de azil şi imigraţie, încălcarea Protocolului Brexit în Irlanda de Nord", declară deputatul conservator Jesse Norman, citat de BBC.

"Este necesară o nouă conducere a Partidului Conservator, o forţă unificatoare şi pozitivă", subliniază Norman, denunţând inclusiv "centralizarea puterii" la Downing Street.

Votul de încredere împotriva premierului Boris Johnson, liderul Partidului Conservator, probabil va avea loc luni seară. Boris Johnson şi apropiaţii lui speră că vor rămâne la guvernare, deşi susţinerea în Partidul Conservator s-a erodat puternic în ultimele săptămâni, scrie Mediafax. (Vezi continuarea AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel