Sondaj IRES. Victor Ponta sau Klaus Iohannis? Pe cine cred românii în scandalul pe Codul Silvic
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
73% dintre români cred că defrișările ilegale sunt o problemă reală. 20% spun că este un motiv de confruntare politică. Pentru 83% dintre români este un subiect important sau foarte important. O arată ultimul sondaj IRES, realizat la comanda  Digi 24 . 

Premierul Victor Ponta a acuzat oameni politici din PNL că l-au influențat pe președintele Klaus Iohannis să respingă promulgarea completării Codului Silvic. Liberalii ar fi urmărit favorizarea unei firme austriece. Președintele a negat.

Potrivit sondajului IRES, 53% dintre cei chestionați spun că îl cred pe Klaus Iohannis, iar 20% îl cred pe Victor Ponta. 13% nu cred nici declarațiile președintelui, nici pe cele ale premierului, iar 14% dintre respondenți fie nu știu, fie nu răspund la această întrebare. 79% dintre respondenți spun că sunt de acord cu propunerea premierului de interzicere temporară a exportului de lemn. 90% dintre români au o părere bună sau foarte bună despre faptul că președintele a anunțat că problema defrișărilor va fi dezbătută în CSAT. 

Întrebați cine cred că ar trebui să facă lumină în această problemă, românii spun: Klaus Iohannis (34%), Guvernul (8%), Justiția (8%), premierul (6%), Parlamentul (5%), premierul și președintele (5%). Respondenții spun că de vină pentru defrișările ilegale sunt legile din domeniu (43%), administrația locală (20%), administrația centrală (16%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel