SONDAJ INSCOP. Guvernul Ponta vs. Guvernul Cioloș. Rezultate surprinzătoare
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ultimul sondaj INSCOP realizat între 26 noiembrie și 2 decembrie arată că schimbarea guvernului a scindat electoratul în două părți aproape egale. 

Sondajul arată că 54% dintre respondenți consideră că Guvernul Victor Ponta a făcut alegerea bună când a decis să-și dea demisia. 36% nu sunt de acord cu gestul demisiei guvernului după tragedia din club Colectiv. 

50% susțin că preferă un guvern de tehnocrați decât unul politic, pentru că aduce mai multă competență. 32% susțin că un guvern politic aduce legitimitate democratică. 17% sunt nehotărâți. 

Chiar dacă 50% văd utilitatea unui guvern tehnocrat, doar 37% susțin că mai vor un guvern de tehnocrați și după alegerile din 2016. 34% vor un guvern politic după 2016. Aici întâlnim un număr uriaș de nehotărâți care stau în expectativă în ceea ce privește guvernul tehnocrat. O singură greșeală a Guvernului Cioloș ar putea înclina balanța celor 29% de nehotărâți spre guvernul politic. 

36% cred că Guvernul Cioloș va face reforme importante în societate. 34% nu cred acest lucru și 28% nu știu sau nu răspund. 40% susțin că au încredere în Guvernul Cioloș și 35% nu au încredere. Și aici avem un procent mare de nehotărâți.

34% consideră că Guvernul Cioloș va fi mai bun decât Guvernul Ponta. Același procent consideră că nu va fi mai bun. 37% susțin că Guvernul Cioloș nu este alcătuit doar de specialiști în domeniul loc, în vreme ce 34% cred acest lucru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel