Sondaj INSCOP, alegeri prezidențiale. Intenția de vot
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Sondaj
Sondaj
Barometrul de opinie publică al Academiei Române, realizat de INSCOP, arată care ar fi intenția de vot a românilor la alegerile prezidențiale. 

Potrivit sondajului, în primul tur, Klaus Iohannis ar lua 31,3%, Călin Popescu Tăriceanu, 12,3%, Liviu Dragnea 9,8%, Dacian Cioloș 6,8%, Corina Crețu 4,5%, Kelemen Hunor 2,2%. Procentul de nehotărâți este de 20%. Mai sunt și persoane care nu merg la vot 7,1%, dar și persoane care nu știu și nu răspuns. 

În turul al doilea, Klaus Iohannis ar lua 41%, Liviu Dragnea 18%, aproape 22% nu sunt hotărâți, 11% nu merg la vot, 7% nu știu sau nu răspund.

Dacă în turul al doilea ar ajunge Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu, scorul ar fi: 38,1% Klaus Iohannis, 26% Călin Popescu Tăriceanu, 19,6% nu sunt hotărâți, 9% nu merg la vot, 7% nu știu sau nu răspund.

Dacă ar ajunge cu Dacian Cioloș Klaus Iohannis în turul al doilea, scorul ar fi: 33,7% Klaus Iohannis, 14,6% Dacian Cioloș, 29,8% nehotărâți, 13,7% nu merg la vot, 8,2% nu știu sau nu răspund. 

Scorurile de mai sus vin în contextul în care singurul care și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale este președintele în funcție Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel