Data publicării:

Sondaj în Ucraina: Majoritatea cetățenilor îl consideră pe Zelenski „direct responsabil” pentru corupție

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Foto cu rol ilustrativ: Agerpres
Majoritatea ucrainenilor îl consideră pe Volodimir Zelenski responsabil pentru corupția din țară, potrivit unui nou sondaj.

78% dintre cei chestionați au considerat că președintele poartă responsabilitatea directă pentru corupția în guvern și în administrațiile regionale, potrivit Sky News.

Cetățenii au fost întrebați și despre provocările pentru antreprenoriatul ucrainean, iar potrivit acestora corupția este cel mai important obstacol în calea dezvoltării, chiar mai mult decât războiul în curs cu Rusia.

Administrarea fiscală inadecvată și sprijinul slab din partea statului au fost, de asemenea, considerați factori care țin țara pe loc.

Fundația pentru Inițiative Democratice Ilko Kucheriv a efectuat sondajul împreună cu Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în perioada 3-17 iulie.

Ei au chestionat 2.011 respondenți din toate regiunile ucrainene, cu excepția regiunilor Crimeea, Donețk, Lugansk și Herson ocupate de ruși.

CITEȘTE ȘI       -      Vremea rea urmează să pună bețe în roate contraofensivei Kievului. Zelenski: Ucraina nu va da înapoi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel