Sondaj Epsilon Poll: Gabriela Firea se poziționează înaintea lui Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Capitalei - FOTO
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: DC News
Foto: DC News
Află în articol care sunt rezultatele unui sondaj care vizează alegerile din Municipiul București.

Vă prezentăm un sondaj efectuat în municipiul București, realizat de EPSILON POLL, în perioada 31 Mai - 2 Iunie 2024.

Universul de eșantionare este populația adultă, activă în mediul online, cu identitate / acces la internet prin adresa IP din Municipiul București, autoidentificată cu vârsta de peste 18 ani.

Volumul eșantionului este de 5.430 identități online / respondenți analizați.

Mecanismele de ponderare și analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, antrenat anterior pe seturi de date succesive de la nivelul Municipiului București, ca având o probabilitate verificată de 90%

Marja de eroare a sondajului este la nivelul întregului eșantion de ±5%, la un nivel de încredere de 90%.

Metoda de culegere a datelor este prin chestionar online, targetat pe categorii socio-demografice conform distribuției din populația adultă a Municipiului București.

Direcția municipiului București, vizată în sondaj

 

”În ultimii 4 ani considerați că municipiul București s-a îndreptat într-o direcție...?”. Rezultatele arată un procent de 53% pentru răspunsul ”greșită”, urmat de răspunsul ”bună”, cu 17%. Pentru răspunsul ”foarte greșită” procentajul este de 15%. Într-un procent de 10%, respondenții au spus că Municipiul București s-a îndreptat într-o direcție ”foarte bună”. ”Nu știu / nu răspund” în procent de 5%.

Captură de ecran / Foto: Sondaj EPSILON POLL

Activitatea lui Nicușor Dan

Respondenții au fost întrebați: ”Dvs. cât de mulțumit sunteți de activitatea actualului primar ?”. Actualul primar al Capitalei este Nicușor Dan. Procentul pentru răspunsul ”nemulțumit” este de 36%, urmat de ”foarte nemulțumit” cu 27%. 23% au răspuns ”mulțumit” și 5% ”foarte mulțumit”. Procentajul pentru ”nu știu / nu răspund” este de 9%.

Captură de ecran / Foto: Sondaj EPSILON POLL

Dezbatere între candidați

 

”După părerea dvs., pentru a vă duce să votați pentru Primarul Municipiului București pe data de 9 Iunie 2024, este important să aibă loc o dezbatere între candidați?”. La această întrebare respondenții au răspuns afirmativ într-un procent de 78%, negativ într-un procent de 13% și ”nu știu / nu răspund” 9%.

Captură de ecran / Foto: Sondaj EPSILON POLL

Sondaj pe candidați

Întrebarea următoare vizează candidații pentru Primăria Municipiului București: ”Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Primăria Municipiului București dvs. pe candidatul cărui partid l-ați vota?”. Rezultatul o arată pe Gabriela Firea de la PSD pe locul întâi cu un procent de 32%, urmată de Nicușor Dan, independent susținut de ADU, cu 31%. Cristian Popescu-Piedone (PUSL) 11%, Sebastian Burduja (PNL) 9%, Diana Șoșoacă Iovanovici (SOS) 5%, Mihai Adrian Enache (AUR) 4%, ”alții” 2% și ”nu știu / nu răspund” 6%.

Captură de ecran / Foto: Sondaj EPSILON POLL

„Dar dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Primăria Municipiului București, dvs.cine credeți că va câștiga?”. 45% cred că Gabriela Firea va câștiga PMG, 43% Nicușor Dan, 6% Cristian Popescu-Piedone, 4% Sebastian Burduja, 1% Diana Șoșoacă Iovanovici și 1% Mihai Adrian Enache.

Captură de ecran / Foto: Sondaj EPSILON POLL

Sondajul poate fi văzut aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel