Sondaj Petre Daea. Rezultate înainte de rotativa la Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mădălina Hideg
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Urmează rotativa la Palatul Victoria. Ce părere au cititorii DC News despre modul în care s-a descurcat Petre Daea la Ministerul Agriculturii? Aflăm în rândurile de mai jos.

Cititorii DC News au votat astfel: foarte bună 21,7% (2154), bună 32,6% (3229), foarte rea 21,1% (2088) și rea 24,6% (2441). Așadar, cititorii DC News nu au fost prea mulțumiți de Petre Daea ca ministru al Agriculturii. Părerile sunt împărțite, cumva la egalitate.

2. -imagine fara descriere- (daea-sondaj_80536900.jpg)

Petre Daea va părăsi, cel mai probabil, Guvernul. Va plăti pentru eşecurile în lanţ legate de despăgubirile fermierilor şi pentru gafele publice.

Potrivit acordului politic semnat în noiembrie 2021 de către PSD, PNL și UDMR, Nicolae Ciucă are mandatul de premier până în 25 mai 2023. La sfârșitul lunii mai 2023 urmează să fie numit un premier din partea PSD care va avea un mandat până la alegerile generale din 2024.

Documentul semnat de Coaliție prevede și condițiile în care va funcționa sistemul de rotație între PNL și PSD - la schimbarea premierului, vor fi înlocuiți și următorii reprezentanți în guvern:

vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de un vicepremier din partea PNL;

ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene;

ministrul Finanțelor publice din partea PSD va fi înlocuit de PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiției;

coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei prim-ministrului.

VEZI ȘI: Urmează rotativa la Guvern. Ministrul Câciu, rezultat sondaj DC News. Cum apreciază cititorii activitatea lui - https://www.dcnews.ro/urmeaza-rotativa-la-guvern-ministrul-caciu-rezultat-sondaj-dc-news-cum-apreciaza-cititorii-activitatea-lui_916745.html

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic de la niciunul dintre partidele din coaliţie, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, menţionând că trebuie ca liberalii să asigure echilibrul şi guvernarea.

„Să ne înţelegem cât se poate de clar: Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic de la niciunul dintre partidele din coaliţie. Nu avem absolut nimic nevoie în acest moment decât să facem în aşa fel încât să ne asigurăm că rămânem într-un echilibru, astfel încât să asigurăm guvernarea ţării. Ţara şi cetăţenii au nevoie de guvernare, nu de altceva", a afirmat Ciucă, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Întrebat dacă PNL cere ieşirea UDMR de la guvernare, Ciucă a spus: „Nu discutăm despre aşa ceva acum".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel