Sondaj curs prezidențiale. Ultimele cifre pentru Iohannis și alți candidați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ultimul sondaj curs de tip OMNIBUS  (24 noiembrie – 9 decembrie) arată scăderi în cazul principalilor candidați la prezidențiale.

Numărul celor care știu exact ce ar vota, în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare, a ajuns la 68% din repondenți (cu 1% mai mult față de precedentul studiu).

Președintele Klaus Iohannis scade în sondaj cu un punct procentual, ajungând la cota 39% (scădere cu patru procente față de iunie).

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu ajunge la 25%. În cazul său vorbim despre o scădere cu 4 la sută, față de studiul precedent. În studiul din luna iunie înregistra 22%, crescând la 29%, în septembrie, pentru ca mai apoi să ajungă la 25%. Cu toate acestea el se menține la peste dublul înregistrat de propriul partid.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a mai scăzut un procent, ajungând la 12%, cât înregistra la studiul din luna iunie, dar mult sub cota de 22% din aprilie. Se află la o cotă de aproape sub jumătate din cât întregistrează aliatul său de la ALDE și de mai bine de 2 ori mai puțin decât scorul partidului pe care îl conduce.

Vezi și: TAXA pe LĂCOMIE, primul SONDAJ. PSD a dat LOVITURA

Dacian Cioloș, creștere ușoară

Fostul premier Dacian Cioloș înregistrează o ușoară creștere, atingând cota 11% (10% a înregistrat la studiul din septembrie și iunie).

Șefii UDMR și USR, Kelemen Hunor și Dan Barna sunt cu mult sub intenția de vot a partidelor pe care le conduc.

Procentele sunt din rândul celor 68% care au precizat o opțiune. Studiul a avut loc în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. Studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

Vezi și: Sondaj USR, procente șoc. Mihai Gâdea, comentariu fabulos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel