Sondaj CURS. PNL şi PSD nu îl pot învinge pe Nicuşor Dan la Primăria Generală dacă au candidaţi separaţi. Primarul Piedone, apariţie surpriză
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Un sondaj CURS realizat în Bucureşti arată că PSD şi PNL nu ar acumula mai multe voturi decât Nicuşor Dan dacă ar merge fiecare cu un candidat propriu la alegerile locale. 

Astfel, la întrebarea "dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale, cu cine aţi vota la Primăria Generală", 36% dintre voturi ar merge către Nicuşor Dan, susţinut de Alianţa Forţa Dreptei, 33% ar merge către Gabriela Firea, susţinută de PSD, iar 8% dintre voturi ar merge la Sebastian Burduja, dacă acesta ar fi susţinut de PNL. 

Sub aceşti candidaţi se situează Mihai Enache, de la AUR, cu 8%, dar şi Diana Şoşoacă, cu 10%. 

Sondajul arată, însă, şi o surpriză. Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, ar fi fost numit spontan de către respondenţi şi a adunat 10% dintre voturi. 

FOTO: curs.ro

PSD, marele favorit la Consiliul General al Municipiului Bucureşti 

 

În ceea ce priveşte partidele cu care bucureştenii ar vota pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, PSD este lider detaşat, cu 34%. Pe locul al doilea, cu 23%, se află Alianţa Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei). PNL este abia pe locul al treilea, cu 16% dintre voturi, urmat de AUR cu 13%, SOS România cu 6% şi PUSL cu 5%. 3% dintre respondenţi au indicat spre alte partide. 

Este important de reţinut că la ambele întrebări, 50% dintre respondenţi au menţionat că nu sunt hotărâţi sau că nu vor vota la următoarele alegeri locale. 

Prezenţa la vot la alegerile locale din Bucureşti din septembrie 2020 a fost de 36,93%. Doar puţin peste 670.000 de bucureşteni au votat atunci. 

Foto: curs.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel