Urmărește emisiunea live
Sondaj CURS: Încrederea în personalități politice. Surpriza de pe primul loc. A venit din spate și i-a întrecut pe toți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ultimul sondaj vine cu mari surprize.

”Are o capacitate relaxată de a comunica, fără ieșiri din decor și alte supărări” apreciază jurnalistul Bogdan Ficeac surpriza de pe primul loc în topul încrederii. El spune despre Alexandru Rafila - căci despre el este vorba - că este un om venit din mediul universitar, cu poziții echilibrate. 

Sondajul CURS a fost realizat în București, pe 1035 de respondenți, cu vârsta peste 18 ani, prin metoda CATI, în perioada 5-17 august 2022. 

Topul încrederii în personalității politice. Podiumul s-a schimbat radical

Acesta arată, în ceea ce privește încrederea în personalitățile politice, că pe primul loc se află Alexandru Rafila, ministru al Sănătății, cu un procent de încredere multă și foarte multă de 29%, urmat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, cu 27%. Premierul Nicolae Ciucă a cunoscut și el un avans considerabil, aflându-se pe podium, cu 25%. În primarul Nicușor Dan se pare că au încredere mulți bucureșteni, dacă ne uităm la plasarea pe locul al patrulea, cu 22%, aflat la egalitate cu Gabriela Firea din acest punct de vedere. George Simion, lider AUR, este următorul, cu 19%, urma de Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, cu 17%. Abia acum urmează președintele Klaus Iohannis, cu 15%, urmat îndeaproape de Dacian Cioloș, cu 12%. Clasamentul încrederii continuă cu Liviu Dragnea (11%), Cătălin Drulă (10%), Vlad Voiculescu (10%), la egalitate cu Ludovic Orban (10%).

Drulă, marele necunoscut

De remarcat este că în cazul lui Cătălin Drulă, care se vrea președintele USR - PLUS, după ruptura de Dacian Cioloș, procentul în care nu este cunoscut este imens, de 29%. Și aici vorbim despre Capitala României. Oricum ar fi, procentul reprezintă un semnal pentru Cătălin Drulă, care e și fost ministru. Pe de-o parte, pentru orice lider de partid, pentru că el ocupă funcția și interimar, e o problemă când nu ești cunoscut electoratului. Pe de altă parte, asta înseamnă că ai șanse de a urca pe scara încrederii tocmai prin cei care nu te cunosc. Rămâne de văzut cum va evolua Cătălin Drulă în acest parcurs spre șefia partidului de opoziție.

PSD deschide lista intenției de vot din București 

Sondajul arată PSD-ul fruntaș în Capitală, în intenție de vot pentru alegerile locale, cu 32%. La nouă procente, este urma de PNL, cu 23%. Din nou, AUR se menține sus, ocupând al treilea loc, cu 10%. Restul partidelor sunt sub 5% în acest sondaj - amintim, realizat în București. 

Vezi în Galeria Foto rezultatele complete ale sondajului

”Este o victorie a PSD care este datorată președintelui Klaus Iohannis care i-a săltat în sondaje pentru următoarele alegeri, nu numai că le-a dat guvernarea. Să doarmă liniștit domnul președinte, să nu aibă nicio grijă, că PSD-ul va ieși învingător” a mai spus Bogdan Ficeac, la Antena 3 (acolo unde au fost și prezentate rezultatele sondajului, în emisiunea ”Ediție Specială”, realizată de către jurnalistul Adrian Ursu) legat de intenția de vot pe partide. 

PSD şi PNL, împreună la alegeri în 2024?

”Nu cred că această coaliţie va merge pe liste comune. Nici la europarlamentare, unde facem parte din familii diferite, nici la locale, unde avem poziţionări total diferite” ținea să precizeze Marcel Ciolacu, pentru DCNews. Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel