Data publicării:

Sondaj CURS în județul Alba. PSD și PNL, umăr la umăr pentru funcția de președinte al Consiliului Județean

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Un sondaj de opinie realizat de CURS în județul Alba a surprins un declin major al PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Sondajul a fost realizat pe populația adultă, rezidentă a județului Alba, pe 1067 de respondenți de peste 18 ani. Marja de eroare a sondajului este de +-3%. Perioada de realizare a sondajului a fost cuprinsă între 14 și 23 mai 2024.

O majoritate de 75% dintre cetățeni au considerat că județul Alba se îndreaptă într-o direcția greșită. 

37% dintre cetățeni au spus că, pentru Consiliul Județean Alba, vor vota cu Partidul Național Liberal, în timp ce Partidul Social Democrat ar acumula 37% din voturi.

Procentele sunt aproape identice și pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, unde Ion Dumitrel (PNL) adună 39% din voturi, iar Corneliu Mureșan (PSD) adună 34%.

La alegerile europarlamentare, 72% dintre locuitorii județului au precizat că vor opta pentru Alianța PSD - PNL, în timp ce pe locul 2 s-ar afla Alianța pentru Unirea Românilor, cu 12%, iar pe locul 3 Alianța Dreapta Unită, cu 10%.

76% dintre locuitorii județului Alba au considerat că viitorul României trebuie să fie în interiorul Uniunii Europene, în timp ce 14% au precizat că își doresc un viitor în afara comunității europene. 10% nu au răspuns la această întrebare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel