Urmărește emisiunea live
Sondaj CSOP: Cine a pierdut încrederea electoratului după alegeri
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Prima cercetare sociologică după alegerile parlamentare arată care sunt politicienii care au câștigat și care au pierdut încrederea electoratului după campania electorală. Rezultatele sondajului CSOP din decembrie sunt comparate cu cele din luna noiembrie.

Victor Ponta, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu și Elena Udrea se bucură de simpatia electoratului. Ei au terminat pe plus anul 2012, fiind într-un trend ascendent, potrivit primului sondaj după alegeri, CSOP, citat de EVZ. În scădere față de luna noiembrie au terminat Mihai Răzvan Ungureanu, Dan Diaconescu, Gigi Becali și Dan Voiculescu.

Premierul Victor Ponta este preferatul electoratului. El este situat pe locul întâi în sondaj, cu 29%, în creștere cu două procente față de luna noiembrie. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu este pe locul doi, fiind preferat de 27% din electorat. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a terminat anul tot pe plus, cu două procente.  El a obținut 26%, față de luna noiembrie când procentul a fost de 24. Sorin Oprescu este ocupantul celui de-al treilea loc în preferințele electoratului. Pe locul patru este Crin Antonescu. El a cunoscut o creștere în preferințe de 2% și a obținut 23% de procente. Este urmat, la o diferență de cinci procente, de președintele Traian Băsescu, care a scăzut în preferințele electoratului cu un procent.

[caption id="attachment_267946" align="alignleft" width="628"] Foto: evz.ro[/caption]

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale, este unul dintre puținii politicieni PDL, care au câștigat simpatia electoratului în camapania electorală. Ea a terminat anul 2012 într-un trend ascendent. A obținut 13% în decembrie, față de 11% în noiembrie. Călin Popescu Tăriceanu a cunoscut aceeași creștere, de 2%. El a fost preferat la sfârșit de an de 16% din electorat.

[caption id="attachment_267948" align="alignleft" width="628"] Foto: evz.ro[/caption]

Emil Boc este staționar. El a convins tot 14% din electorat. Mihai Răzvan Ungureanu și Vasile Blaga au scăzut însă în preferințele alegătorilor. Primul cu trei procente, al doilea cu două. MRU a obținut 16 procente, iar Blaga 15. Dan Voiculescu este și el în scădere în preferințele publicului, potrivit sondajului CSOP. Dacă în luna noiembrie avea opt procente, în decembrie are doar șase.

[caption id="attachment_267952" align="alignleft" width="628"] Foto: evz.ro[/caption]

Gigi Becali, deși a câștigat alegerile cu un procent zdrobitor, pare că a pierdut încrederea electoratului. El a scăzut cu patru procente față de luna noiembrie. Are 10% din încrederea alegătorilor. Dan Diaconescu este în continuu picaj, din luna octombrie. În octombrie avea 16%, în noiembrie-14%, iar în decembrie- 11%.

[caption id="attachment_267953" align="alignleft" width="628"] Foto: evz.ro[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel