Sondaj: Ce cred românii despre intervenția lui Ponta la Bac
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
victor_ponta
victor_ponta

Românii nu consideră că premierul Victor Ponta a produs o imixtiune  în Justiție când a intervenit în scandalul șpăgii de la liceul Bolintineanu.

Declarațiile premierului Victor Ponta din perioada anchetei desfășurate de procurori la Bacalaureat au stopat un abuz, cred 55% dintre cei intervievați de institutul de sondare CSCI. În schimb, 18% cred că intervenția lui Ponta nu este una justificată și opinează că șeful Executivului a exercitat o presiune incorectă la adresa Justiției, scrie rtv.net.

Subiectul scandalului de la Bacalaureat a fost urmărit la televizor, în ziare sau în publicațiile online de 61% dintre cei intervievați. 34% dintre persoanele chestionate opinează că examenul a fost mai exigent decât în anii precedenți, 14% cred că nivelul de dificultate al probelor a rămas același, iar 33% apreciază că examenul a fost unul mai ușor decât în alți ani.

În ceea ce privește intervenția procurorilor și polițiștilor de la liceul din sectorul 5, jumătate din respondenți o văd drept una abuzivă și agresivă. 35%, în schimb, spun că demersul era necesar pentru a stopa un caz grav de fraudă.

Sondajul CSCI a fost realizat în perioada 9-11iulie 2013 pe baza a 1100 de interviuri la nivel naţional. Eşantionul este de tip multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor. Marja de eroare tolerată este de ±3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel