SONDAJ CSCI ALEGERI PREZIDENȚIALE. VICTOR PONTA-KLAUS IOHANNIS, intenție de vot turul doi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Radu Tudor a prezentat duminică seară, la emisiunea "Punctul de întâlnire", cel mai recent sondaj CSCI cu referire la alegerile prezidențiale.

VEZI ȘI: Mircea Diaconu, ANUNȚ DESPRE PREZIDENȚIALE: Încă nu sunt hotărât. Mă sperie

Emisiunea a debutat cu analiza sondajului CSCI care arată lupta dintre principalii candidați la alegerile prezidențiale. 

Sondajul CSCI a fost realizat pe un eşantion de 1.100 de persoane, în perioada 15-18 septembrie 2014 şi are o eroare tolerată de 3%.

SONDAJ CSCI: ÎNCREDERE

În luna aprilie, atât Victor Ponta și Klaus Iohannis au pornit de la o cifră comună - 38% încredere. În luna mai, premierul are 38% încredere, iar liderul PNL 35%. În luna iulie, la capitolul încredere, ambii candidați scad și vorbim despre un procent de 32% în cazul lui Victor Ponta și 29% Klaus Iohannis. În luna iulie, apare Călin Popescu Tăriceanu cu 32% încredere, iar Victor Ponta înregistrează 35% și Klaus Iohannis 29%. În luna septembrie, în clasamentul încredere, lucrurile arată astfel: Victor Ponta: 36%, Călin Popescu Tăriceanu: 31% și Klaus Iohannis: 27%.

SONDAJ CSCI: Intenție de vot, turul 1

În ceea ce privește intenția de vot, în luna iulie, în cazul lui Victor Ponta, vorbim despre o intenție de vot de 41%, în luna august: 46%, iar în luna septembrie: 42%. Legat de Klaus Iohannis, lucrurile stau astfel: în luna iulie: 28%, în luna august: 24%, iar în luna septembrie: 27% intenție de vot, potrivit CSCI.

Se observă faptul că fostul premier Călin Tăriceanu a pornit în iulie de la un procent de 10%, iar atât în august, cât și în septembrie a avut un procent de 9%. Radu Tudor a precizat că, în jocul prezidențialelor, scorul obținut de Călin Popescu-Tăriceanu va juca un rol important în turul 2.

SONDAJ CSCI: Intenție de vot, turul 2

Radu Tudor a prezentat și o situație pentru turul 2, în care Victor Ponta ar câștiga prezidențialele cu 57% la 43% pentru Klaus Iohannis. Se observă faptul că Iohannis a scăzut de la 45% în luna iulie, la 43% în septembrie, în vreme ce Victor Ponta a crescut de la 55% la 57%.

"Dintre actorii politici... este greu de crezut că cineva ar putea să strice acest raport între Victor Ponta și Klaus Iohannis. În schimb, dintre actorii instituționali, s-ar putea să vedem că ANI sau alte instituții vor interveni în această poveste și printr-o decizie a ÎCCJ eventual să-l indisponibilizeze pe Klaus Iohannis dacă el va primi o decizie nefaborabilă", a conchis Radu Tudor la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel