SONDAJ: Cine e favorit să fie ales președinte al PMP. Surpriză - al doilea favorit nu candidează
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un studiu realizat de IRES prezintă ordinea candidaților favoriți să câștige președinția Partidului Mișcarea Populară, în urma primului congres al formațiunii, care va avea loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Adrian Papahagi s-a răzgândit. După DEMISIA din PMP, candidează la șefie

Cei mai mulți dintre cei chestionați, 27%, cred că viitorul preşedinte al PMP va fi Elena Udrea. Urmează, la diferenţă de doar trei procente, fostul consilier prezidenţial, Cristian Diaconescu, care însă a decis să nu candideze pentru conducerea PMP.

11% dintre respondenți îl indică pe Cristian Preda drept viitorul președinte al PMP, iar 8% îl creditează pe Teodor Baconschi cu această șansă, scrie Adevărul.

Distribuția preferințelor în funcție de opțiunile politice

Aceeași cercetare arată că Elena Udrea este favorita celor care la alegerile parlamentare votează cu UDMR, PMP şi PNL. Cristian Diaconescu, fost ministru de Justiţie în Guvernul Năstase, este preferat de cei care votează cu PSD+UNPR+PC sau PDL. Europarlamentarul Cristian Preda este favoritul votanţilor PDL.

Vezi și: Chirieac: ELENA UDREA este în dreptul său să devină președintele PMP



PMP se bucură de notorietate în rândul cetăţenilor, 87% dintre respondenţi afirmând că au auzit de această formațiune politică. În schimb, liderii locali ai PMP sunt aproape necunoscuţi publicului – doar 6%, respectiv 7% ştiu cine sunt liderii PMP din localitatea sau judeţul lor.

Elena Udrea, principala personalitate a PMP

Cea mai importantă personalitate politică din Partidul Mișcarea Populară este de departe Elena Udrea, numită de 40% dintre respondenţi.

Citește și: Elena Udrea CANDIDEAZĂ la șefia PMP. Cu cine se bate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel