SONDAJ ARGUMENT, procente partide. PMP, condiții pentru GUVERNARE: Suntem PREGĂTIȚI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Eugen Tomac a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre condițiile pentru a guverna. 

Sondajul ARGUMENT, al DC NEWS, dă PMP cu un procent de 6% Camera Deputaților și Senat. 

Întrebat în ce condiții ar accepta un Guvern format în jurul PNL, Eugen Tomac a răspuns, în exclusivitate pentru DC NEWS: "Noi suntem pregătiți să facem parte dintr-o formulă guvernamentală și cred că România, după aceste alegeri din 6 decembrie, trebuie să aibă un Guvern cu o largă susținere parlamentară, pentru că, pe lângă criza coronavirus, ne paște o criză economică fără precedent și avem nevoie de un Guvern stabil, cel puțin în următorii doi, trei ani de zile, capabil să implementeze o serie de măsuri". 

"Observ inconștiență. Minciuni. Oamenii au așteptări uriașe de la viitorul Cabinet"

"Observ cu câtă inconștiență, majoritatea partidelor, vin și promit în această campanie măriri de salarii, măriri de pensii. Cred că ar trebui să fim realiști, să ne gândim că principalul lucru pe care trebuie să-l facem după 6 decembrie este să ne concentrăm întreaga energie pentru a ne plia programul de Guvernare pe ceea ce propune spre finanțare UE. Dacă nu vom avea priorități ce țin de proiectele pe care le susținem în mod firesc UE, în această perioadă, atât prin cadrul financiar, cât și prin programul de redresare, care e uriaș pentru noi, ca oportunitate și ca sume oferite, vom rata niște oportunități. Deci cred că viitorul cabinet trebuie să-și seteze agenda, pentru ca între cele două Capitale, București și Bruxelles, să existe o comunicare continuă pe toate palierele pentru a putea atrage toate cele 80 de miliarde de euro pe care UE îi va pune la dispoziția României.

În rest, sunt minciuni tot ceea ce promit toate partidele. Oamenii au așteptări uriașe de la viitorul Cabinet și pe lângă aceste obiective trebuie să avem o țintă serioasă și anume să salvăm cât mai multe locuri de muncă, pentru că, din păcate, zi de zi intru în contact cu oameni care sunt disperați pentru că nu mai pot să-și desfășoare activitatea economică și toată această presiune obliga clasa politică la acțiune imediată. Trecem printr-o perioadă excepțională și avem nevoie de măsuri excepționale pentru a trece peste, de aceea cred că este vital să fim extrem de responsabili", a completat el. 

Obligatoriu! Trebuie să voteze

"Obligatoriu, până se la investi viitorul Guvern, viitoarea coaliție trebuie să voteze reducerea numărului de parlamentari la 300, în caz contrar, noi nu intrăm la guvernare!", a mai spus Eugen Tomac, pentru DC NEWS.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel