Sondaj ARGUMENT, element-cheie. MAREA ABSENȚĂ de la alegerile parlamentare 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
AGERPRES.
AGERPRES.
Așa cum arată ARGUMENT, sondajul comandat de DCMedia Group, 34% dintre români mai consideră că este oportună organizarea de alegeri, în pandemie (scădere de 24%), în timp ce două treimi sunt de părere că alegerile în această situație specială sunt inoportune.

Sociologul Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare ARGUMENT, este de părere că prezenţa la alegerile parlamentare va fi mai mică decât cea pentru alegerile locale, în primul rând pentru că, aşa cum am văzut, a crescut teama românilor faţă de riscul de a se îmbolnăvi, a crescut opinia privind inoportunitatea organizării alegerilor. Cred că prezenţa de această dată nu va depăşi 35%. La alegerile din 2016 prezenţa a fost undeva între 39 şi 40%”.

Element primordial care lipsește cu desăvârșire 

”Acum vorbim și despre lipsa campaniei electorale. Se tot spune că ce ne trebuie afișe, bannere, mitinguri... Dar nu simți că este campanie electorală. Vorbeam cu cineva și l-am întrebat dacă știe că este campanie electorală. Mi-a spus că nu. E un spectacol până la urmă. E un moment. Ai o lună de campanie în care trece o mașină cu magnetofon pe stradă, se petrec întâlnirile cu alegătorii. Acum e cenușiu”, a zis Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel