SONDAJ ARGUMENT, cifre alegeri 27 septembrie. Chirieac: CATASTROFĂ din punct de vedere politic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Bogdan Chirieac și Elena Cristian au analizat, în urma sondajului ARGUMENT, oportunitatea alegerilor locale de pe 27 septembrie și legitimitatea aleșilor din urma lor.

„O să abordez acum o altă controversă a momentului, o temă despre care noi discutăm zilnic. Este vorba despre oportunitatea organizării alegerilor.

Sigur că interesul pentru alegeri este mare pentru români, 85% dintre români sunt interesați de alegeri și 15% nu sunt interesați deloc. Oportunitatea organizării alegerilor în pandemie: 58% cred că trebuie organizate, 42% dintre români cred că nu trebuie organizate”, a spus Elena Cristian, în timpul analizei rezultatelor ARGUMENT. „Acum îl înțeleg pe președintele Iohannis care insită pentru alegeri”, a răspuns Bogdan Chireac.

3. -imagine fara descriere- (oportunitate-alegeri_20676100.png)

Care este legitimitatea aleșilor dacă se prezintă 20%?

„Vin la cel de-al treilea slide, cel mai important din punctul meu de vedere. Dacă până pe 27 septembrie, data alegerilor locale, numărul de îmbolnăviri va fi în continuare mare, ar putea fi acesta un motiv pentru care să nu mai mergeți la vot? 60% au zis da. Noi suntem de două săptămâni la peste 1.000”, a continuat Elena Cristian.

4. -imagine fara descriere- (vot-pandemie-sondaj-argument_06450300.png)

Înseamnă o catastrofă din punct de vedere politic. În opinia mea alegerile sunt legale și dacă ne prezentăm noi 10, câți acționăm acum, poate și cu echipa de serviciu, 30 de oameni. Alegerile sunt legale. Și alegi în funcție de 30 de persoane. Dar sunt legitime personalitățile politice alese în situația aceasta? Legal, da. Dar, dacă vreți normal, uman, este un mare semn de întrebare dacă la vot vin 20%, dintre care 35% aleg un primar”, a argumentat analistul politic.

ARGUMENT este institutul de sondare al DCMedia Group și a publicat o analiză în prima zi de campanie electorală.

VIDEO

VEZI AICI SONDAJUL COMPLET

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel