Data publicării:

Somnul bebelușilor. Lucsandra Pavel spune cum poate avea copilul un somn sănătos și corect / video

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Lucsandra Pavel, consultant certificat în somnul nou născuților și copiilor între 0-6 ani, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea „Pastila de Frumusețe”, de la DC News, Spectacola, DC Medical și Părinți și pitici , unde a spus cum poate avea bebelușul un somn sănătos și corect.

Lucsandra Pavel este consultant de somn pentru copii, grupa de vârsta 0-6 ani și ajută părinții să „antreneze” somnul copiilor. Expertul spune că fiecare bebeluș poate avea un somn sănătos și corect, dacă este învățat cum. 

„Pentru emoționalul mamei vreau să stabilim două etape pentru procesul de învățare a adormirii independente și a normalizării nopților. În primul rând vorbim despre antrenamentul continuu pe care-l facem încă din prima zi și ne salvează de o perioadă intensă în care, da, bebelușul poate să plângă.

În al doilea rând vorbim de un sleep training (n.r. antrenament al somnului) comasat, pe care-l facem în două săptămâni într-o anumită perioadă de viață a copilului și care este o perioadă mai intensă pentru că încercăm să schimbăm obișnuințe”, a menționat Lucsandra Pavel.

„Copilul poate fi reeducat sau educat să adoarmă independent”

„Oricând între 0 și 6 ani, copilul poate fi reeducat sau educat dacă vorbim de primele luni de viață să adoarmă independent sau cu foarte puțin ajutor din partea părintelui și să aibă o noapte legată.

Teoretic, din momentul în care copilul are 5 kilograme și a legat măcar o dată 4 ore de somn noaptea, el este pregătit pentru a avea o noapte continuă cu trezirile aferente conform vârstei de masă. Aici este o discuție lungă, pentru că prima întâlnire pe care o au părinții sunt cu consultantul în alăptare și așa ar trebui să fie. Doar că de cele mai multe ori, familiile se opresc la o singură întâlnire cu acel consultant care le spune să țină copilul la sân cât de des pot - s-a trezit, îl punem la sân; plânge, îi e foame. Dar nu există o a doua întâlnire care să stabilească când este momentul să oprim acest lucru, de a pune copilul des la sân.

Așa se ajunge ca în primele două luni de viață, mama să nu se ridice de pe canapea. Consideră că este mic. Sigur dacă au trecut două ore copilului îi este foame, iar aceste alăptări inițial necesare pentru stimularea lactației, pentru hidratarea copilului, pentru luarea în greutate devin alăptări de asociere și readormire”, a spus Lucsandra Pavel, consultant certificat în somnul nou născuților și copiilor între 0-6 ani.

„La copii, ciclurile de somn sunt multe și scurte. Copilul reușește să lege 2-3 cicluri maximum”

„La copii, ciclurile de somn sunt multe și scurte. Copilul reușește să lege 2-3 cicluri maximum, după care presiunea de somn scade și are nevoie de acea asociere cu care a adormit.

Dacă noi adormim cu perna preferată în brate sau între picioare, pe timpul nopții, inclusiv la această vârstă, ne vom trezi și vom readormi luând iar perna în brațe”, a precizat Lucsandra Pavel în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel