Data publicării:
Soluție de casă pentru dezghețarea rapidă a mașinii
Dacă nu mai ai în mașină nicio soluție comercială pentru dezghețarea geamurilor, poți apela cu încredere la cele făcute în casă.
Există câteva soluii de casă cu ajutorul cărora care puteți scăpa de dificila misiune de a curăţa geamurile mașinii de gheaţa depusă pe timpul nopții fie cu racleta, fie cu altă unealtă improvizată.
Puțină lume folosește folii sau huse speciale contra depunerii de gheață pe geamurile mașinii, așa că va trebui să te descurci cu ce ai prin casă. Cu siguranță, cea mai simplă şi la îndemână metodă este curățarea geamurilor cu oţet şi apă. Se pun trei părţi de oţet şi o parte de apă. După ce veţi aplica soluţia, cel mai bine cu ajutorul unei sticle cu pulverizator, va mai rămâne doar o pojghiţă de gheaţă, pe care ştergătoarele sau racleta - după ce în prealabil ați dat drumul la motor, căldură și instalația electrică - ar trebui să o îndepărteze foarte repede.
Soluția de apă cu oțet poate fi folosită și preventiv, după ce ai parcat pe noapte mașina.
Citește și: GHEAȚĂ pe mașină. Cum o cureți ușor și SIGUR
Apă, oțet, alcool, detergent de vase
Oţetul, însă, lasă un miros persistent cu care s-ar putea să nu vă 'împrieteniți' prea ușor. În această situație, folosiți alcool tehnic (max. 50%). Cu acesta, dezgheţarea geamurilor este chiar foarte de rapidă, iar cu doi litri de alcool tehnic puteţi trece fără probleme de o iarnă întreagă.
O rețetă 'îmbunătățită' pentru o soluție de casă este să puneți în pulverizator şi detergent lichid de vase. Compoziția este 1/3 apă, la care adăugați 2/3 spirt (sau alcool tehnic) şi o lingură de detergent de vase. Este indicat să nu puneţi mai mult de o linguriță, pentru că va face multă spumă. Detergentul de vase previne zgârierea geamurilor cu stergătoarele.
Variantă surpriză de prevenire a înghețului
O variantă surprinzătoare de prevenire a înghețării parbrizului, în special, presupune utilizarea unei perechi de şosete şi nisip igienic pentru pisici. Granulele de bentonită se răstoarnă în şosete, care, odată umplute, se pun pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din maşină. Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer.
Citește și: Escrocheria cu bluza pe parbriz. Nu coborî dacă ți se întâmplă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News