Soluții simple ca să scapi de constipație
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
constipatie
constipatie
Constipația este una dintre cele mai frecvente probleme digestive. În loc de laxative, care au efecte adverse și nu sunt indicate pe termen lung, poți încerca o serie de remedii simple pentru reglarea tranzitului intestinal. 

Constipația poate fi provocată de o alimentație săracă în fibre, prea puține lichide, disfuncții tiroidiene, anumite medicamente, sarcină, sedentarism, abuzul de laxative, dar și stres și depresie. Excesul de toxine din organism, ca urmare a constipației, favorizează deshidratare, oboseală și dureri de cap. Este un cerc vicios din care poți ieși doar având grijă la un stil de viață sănătos, alimentație echilibrată, mișcare, odihnă. 

În plus, poți pune în practică și unul dintre următoarele remedii pentru constipație:

1. O metodă ușoară de detoxifiere și de tratare a constipației constă în consumul a minimum 8 pahare de apă pe zi, eventual cu lămâie. 

2. Consumă fructe la micul dejun, sucuri sau mai bine smoothie-uri de fructe și legume. Poți încerca și sucul de prune sau sucul de pere. 

3. Bea un ceai laxativ. Frunzele de senna sunt considerate printre cele mai eficiente laxative naturale. Ceaiurile care conțin frunze de senna stimulează peristaltismul intestinal, având efect sigur în constipația acută și cronică. Efectul se instalează la 8-10 ore de la ingerare. Socul e și el un diuretic și laxativ cunoscut din bătrâni, fiind recomandat inclusiv în curele de slăbire. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi.

4. Dimineața pe stomacul gol consumă o linguriță de ulei de măsline extravirgin. 

5. Consumă smochine uscate, prune uscate sau proaspete, curmale și stafide. Fibrele din fructele uscate sunt foarte eficiente când vine vorba de constipație. Prunele conțin un compus numit dihidroxifenil isatin care stimulează peristaltismul intestinal. De asemenea, conțin sorbitol care are efect laxativ și accelerează tranzitul intestinal.

6. Bea iaurturi cu semințe de in măcinate și tărâțe de psyllium. Iaurturile conțin bacterii probiotice care echilibrează flora intestinală, foarte utile digestiei, iar semințele de in și psylliumul conțin fibre care reglează tranzitul intestinal.

7. Pune seara la înmuiat vreo 20 de stafide într-o ceașcă de apă. Dimineața consumă stafidele și bea apa. Acest truc ajută la tratarea constipației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel