Solicitări de fonduri prin Start-Up Nation cu acte false. Se fac percheziții în trei localități din Dâmbovița
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Se fac percheziții în trei localități din Dâmbovița după ce mai multe persoane au solicitat fonduri prin programul Start-Up Nation.

Polițiștii din Dâmbovița fac, joi, 12 percheziții în Târgoviște, Titu și comuna Dragodana, la persoane care, prin intermediul unor firme, au solicitat fonduri garantate de stat prin programul Start-Up Nation pentru IMM-uri cu acte false, creând un prejudiciu de aproape un milion de lei.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, fac, joi, 12 percheziții domiciliare, în municipiul Târgoviște, orașul Titu și în comuna Dragodana, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri și înșelăciune, scrie Mediafax.

Din cercetările care se fac sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, a reieșit că, în perioada iunie 2019 - decembrie 2021, șase persoane, prin intermediul a cinci societăți comerciale, ar fi solicitat fonduri garantate de stat prin programul Start-up Nation pentru IMM-uri.

Finanțarea ar fi fost obținută de la mai multe bănci, prin intermediul unor documente care ar fi fost falsificate. Prejudiciul este de 994.000 de lei.

DIICOT, percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la traficanţii de droguri

Alte percheziții au fost desfășurate ieri, în București și Ilfov, de către DIICOT, la traficanţii de droguri.

"La data de 8 iunie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog efectuează 11 percheziții domiciliare în municipiul București și județul Ilfov, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, constând în distribuirea de heroină consumatorilor din Municipiul București.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog și al luptătorilor din cadrul B.S.I.J. ”Vlad Țepeș”. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", transmite DIICOT.

Percheziţii similare şi la Brăila 

"La data de 7 iunie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila au efectuat 9 percheziții domiciliare în municipiul Brăila, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În cauză s-a reținut că, în perioada februarie - iunie 2022, inculpații au procurat și vândut droguri de risc și mare risc, precum și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, consumatorilor din municipiul Brăila.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 33 de grame de substanță solidă, cu aspect de cristal, 130 de grame de rezină de canabis, 120 de grame de canabis, 30 de comprimate cu efect psihoactiv și suma de 1.500 de lei.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au luat măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore față de 3 inculpați și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de alți 2 inculpați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", a mai transmis DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel