Data publicării:

Soldații ucraineni au intrat într-un sat de pe malul stâng al Niprului și își extind operațiunile / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Forțele ucrainene au reușit zilele trecute să treacă râul Nipru și își extind acum operațiunile în proximitatea satului Krynky.

În ultimele 24 de ore, armata rusă a bombardat 118 așezări în zece regiuni, cel mai mare număr dintr-un singur atac de la începutul anului, a informat ministrul de Interne ucrainean, Ihor Klymenko, pe Telegram. „Sunt morți și răniți”, a adăugat Klymenko, citat de Le Monde.

Un atac rusesc a vizat în special o rafinărie de petrol din Kremenciuk (centru), fără a provoca victime. Dar a fost nevoie de trimiterea a peste 100 de pompieri pentru a stinge incendiul care a urmat, potrivit ministrului. Ucraina și aliații săi occidentali se tem că Rusia își va intensifica atacurile asupra infrastructurii energetice a țării înainte de iarnă, așa cum a făcut anul trecut.

Atentatele de peste noapte au ucis o persoană în regiunea Harkov (nord-est), una în regiunea Doneţk (est) şi alta în regiunea Herson (sud), au informat oficialii

locali. În regiunea Herson, satul Tcharivne și orașul Beryslav au fost, de asemenea, vizate de atacuri, rănind două persoane. Au fost afectate și satele Chaikyn, Krynky și Lviv.

De asemenea, ucrainenii au reușit să pătrundă în satul Krynky, potrivit mai multor postări de pe Telegram și Twitter, imaginile fiind surprinse chiar de dronele Federației Ruse. În ultimele zile, soldații ucraineni au forțat în mai multe locuri frontul de sud, de-a lungul râului Nipru, încercând să-și extindă operațiunile și să stabilească un cap de pod în această zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel