Data actualizării:
Data publicării:

Soldații ucraineni au debarcat, azi noapte, în Crimeea, dar Rusia neagă. Imaginile zilei cu oprațiunea Ucrainei / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Serviciile secrete de apărare ale Ucrainei au postat un videoclip cu forțele speciale ucrainene care debarcă în Peninsula Crimeea.

Serviciile secrete ucrainene au postat pe X imagini cu acțiunea de debarcre a forțelor armate ale Kievului în Crimeea, după ce acestea au mai efectuat o astfel de operațiune în vară, când au reușit chiar să arboreze steagul Ucrainei în peninsula ocupată de ruși.

„Crimeea va fi ucraineană!

Forțele speciale „Stugna” și „Frăția” din cadrul unității speciale Timur GUR a Ministerului Apărării al Ucrainei au debarcat pe teritoriul peninsulei Crimeea și au provocat pagube și incendierea ocupanților moscoviți!“, se arată în postarea publicată pe Twitter de serviciile secrete ucrainene.

Trupele ucrainene au încercat aseară să debarce cu skijet-uri în peninsula Crimeea, a susținut Moscova, potrivit The Telegraph.

Grupul, alcătuit dintr-o barcă și trei skijet-uri, se îndrepta se pare către Capul Tarkhankut, în vestul peninsulei, când au fost interceptați de o aeronavă rusă.

Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele sale aeriene „au oprit încercarea de a pătrunde pe teritoriul Crimeei a unui grup de debarcare al Forțelor Armate ale Ucrainei”. 

Ucrainenii se îndreptau „în direcția Capului Tarkhankut cu o barcă militară de mare viteză și trei skijet-uri”, au precizat rușii.

Bloggerii pro-ruși au sugerat că cel puțin un soldat ucrainean a fost ucis în lupta care a urmat la ceva timp după ce au fost detectați în jurul orei 1.

Moscova a declarat că a distrus și 31 de drone lansate din Ucraina peste regiunile vecine Belgorod, Bryansk și Kursk.

Totuși, o sursă din serviciile de securitate SBU din Ucraina a susținut că au lovit un S-400 „Triumph”, cel mai avansat sistem de apărare aeriană din Rusia.

CITEȘTE ȘI       -      Forțele ucrainene au debarcat în Crimeea / Update: Un drapel ucrainean a fost arborat în peninsula ocupată în 2014

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel