Soldații britanici, îndemnați să-și anunțe familiile că ar putea fi trimiși să lupte împotriva Rusiei. Pericol într-o țară NATO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Soldații britanici, îndemnați să-și anunțe familiile că ar putea fi trimiși să lupte împotriva Rusiei. Pericol într-o țară NATO / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Soldații britanici, îndemnați să-și anunțe familiile că ar putea fi trimiși să lupte împotriva Rusiei. Pericol într-o țară NATO / Foto: Pixabay, de Amber Clay
Soldații britanici trebuie să-și anunțe familiile că ar putea fi trimiși să lupte împotriva Rusiei, avertizează un militar de top.

Trupele britanice trebuie să-și avertizeze familiile că ar putea fi dislocate pentru a lupta împotriva Rusiei, a declarat un soldat de top, scrie Daily Mail. Adjutantul Paul Carney a cerut trupelor din Marea Britanie să-i avertizeze pe cei dragi că lumea se confruntă cu "noi realități" și că Marea Britanie este "gata să contracareze orice agresiune".

"Este important să îi pregătim pe cei dragi și familiile noastre, care au adesea cel mai greu rol în absența noastră. Ce vă cer acum este să aveți discuții despre o potențială relocare cu ei. Găsiți numere de contact pentru rețelele de asistență și persoane relevante care vă pot ajuta, cum ar fi ofițerul de asistență socială. Lumea s-a schimbat și trebuie să fim pregătiți pentru noi realități", a spus Paul Carney, potrivit revistei Soldier.

Forțele de infanterie Royal Marines sunt staționate la ambasada Marii Britanii din Kiev, în timp ce mii de soldați ucraineni primesc o pregătire militară importantă pe pământurile britanice.

Situație îngrijorătoare în Albania



Avertismentul sumbru al ofițerului Carney vine în momentul în care Rusia părea să trimită spioni să saboteze o fabrică de arme din statul membru NATO, Albania. Doi bărbați cu pașapoarte rusești și un cetățean ucrainean, cel mai probabil dintr-una dintre republicile separatiste conduse de Moscova, au încercat să intre în fabrica de arme, a susținut Ministerul Apărării al Albaniei. Astfel, trei soldați albanezi care apărau depozitul au fost stropiți cu arme chimice, au declarat oficialii din Tirana.

Ei au adăugat: "Ofițerii care păzeau uzina au reacționat imediat, dar în timpul eforturilor lor de a-i opri pe cei trei cetățeni străini, doi dintre soldații noștri au fost răniți".

Prim-ministrul albanez Edi Rama a declarat că cele trei persoane sunt "suspectate de spionaj".

Ofițerii i-au arestat pe cei trei bărbați, soldații albanezi fiind acum internați în spital cu boli cauzate de aparenta otrăvire chimică. Se spune că sunt într-o stare stabilă.

Ministerul apărării a declarat că unul dintre cei arestați, identificat doar ca un MZ de origine rusă, în vârstă de 24 de ani, a intrat pe teritoriul fabricii și încerca să facă fotografii. Alți doi, o rusoaică identificată ca ST, de 33 de ani, și un ucrainean FA, de 25 de ani, au fost de asemenea arestați în apropiere.

Baza militară Gramsh din centrul Albaniei este o locație neobișnuită pentru "turiștii" străini. Albania s-a alăturat alianței militare occidentale în 2009.

Rușii au fost atât de încrezători de căderea Ucrainei, încât începuseră să amenajeze locuințele conspirative din Kiev - Washington Post

Angajații Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, succesorul KGB, erau atât de siguri de căderea rapidă a Ucrainei, încât în ​​ultimele zile înainte de invazia Federației Ruse au mobilat mai multe locuințe la Kiev, relatează Radio DCNews, care citează Washington Post.

Potrivit unei anchete a publicației americane, intitulată „5 lucruri pe care trebuie să le știi despre eșecurile serviciilor de informații rusești înainte de invazia Ucrainei”, arată că ofițerii FSB erau atât de încrezători că vor prelua puterea la Kiev, ”încât și-au petrecut zilele de dinainte de război amenajând locuințele conspirative din capitala Kiev.

Rapoartele interceptate de serviciile de informații ucrainene arată că ofițerii FSB le-au cerut colegilor de pe teren detalii despre apartamente și alte locuri, pe care le pot folosi ca apartamente conspirative, locuințe sau baze de operațiuni.

Cu câteva zile înainte ca trupele ruse să intre în Ucraina, informatorii FSB au primit ordin să părăsească Kievul, dar să-și lase cheile de la casă pentru agenții ruși care au sosit. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel