Soldați americani, repoziţionaţi în România. Chirieac explică gestul americanilor pentru țara noastră
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre venirea celor 1000 de soldaţi americani care vor fi repoziţionaţi în România în zilele ce urmează. 

Biden a ordonat desfăşurarea a peste 3000 de trupe americane pentru a sprijini aliaţii europeni. Aproximativ 2000 de soldaţi americani vor fi dislocaţi din Statele Unite în Polonia şi Germania şi aproximativ 1000 vor fi repoziţionaţi din Germania în România.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat la emisiunea Deschide lumea de la Realitatea, unde a comentat anunţul Statelor Unite de a adăuga încă 1000 de soldaţi americani la cei 1000 aflaţi deja în România şi a promisiunii Franţei de a trimite câteva sute de militari.

"E un gest simbolic. 1000 de soldați nu îmbunătățesc capacitatea de apărare a României într-o manieră dramatică, dar alianța cu Statele Unite și cu NATO da. Pur și simplu, președintele Biden a vrut să îi dea un advertisment președintelui Putin și sunt 1000 de militari în România, 2000 de militari în Polonia, și înteleg că, în curând, vor sosi și militarii francezi, tot sub steag NATO trimiși de președintele Macron, este tot un gest simbolic, binevenit alminteri", a spus Bogdan Chirieac.

Chirieac: Justiția în România de astăzi este nefuncțională

"De obicei când americanii își stabilesc baze militare permanente în anumite țări sau teritorii, acolo vine și un pic de prosperitate, poate și o mai bună guvernare, poate și o justiție funcțională; justiția în România de astăzi fiind nefuncțională, nefuncțională punct! Și repet, tot timpul spun asta, nu că m-ar auzi cineva dintre cei care ar putea face schimbări, nu vorbesc despre justiția penală, vorbesc de justiția comercială, civilă, care este nefuncțională, termene, decizii etc și poate se îmbunătățește puțin și administrația, măcar în zonele unde sunt americanii, că poate acolo se dau mai repede și mai logic aprobări de măsuri", a conchis, la Realitatea, analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel