Data publicării:

Soldat american, reținut în Coreea de Nord. A trecut granița „de bună voie și fără autorizație”

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Un soldat american, Travis King, a trecut „de bună voie și fără autorizație” frontiera în Coreea de Nord.

Un soldat american care a trecut în Coreea de Nord, Travis King, a fost reținut de autoritățile nord-coreene, conform BBC.

Soldatul a fost escortat în afara țării din motive disciplinare și a trecut prin securitatea aeroportului, dar a reușit să iasă din terminal înainte de a se alătura unui tur de frontieră.

Purtătorul de cuvânt Matthew Miller spune că Departamentul de Stat este în legătură cu departamentul de apărare.

El spune că soldatul capturat a traversat „de bunăvoie și fără autorizație” granița în Coreea de Nord. Motivația lui rămâne neclară.

Întrebat dacă Departamentul de Stat a contactat fie Coreea de Nord, fie Coreea de Sud, el a spus că „suntem în legătură cu sud-coreenii”.

„Un cetăţean american aflat într-un turneu de orientare în zona de securitate comună (JSA) a traversat, fără autorizaţie, linia de demarcaţie militară în Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC). Credem că acesta se află în prezent în custodia RPDC şi lucrăm cu omologii noştri din KPA (Armata Populară a Coreei de Nord – n.r.) pentru a rezolva acest incident”, a precizat Comandamentul Naţiunilor Unite care operează în Zona Demilitarizată şi zona de securitate comună.

Departamentul de Stat al SUA interzice cetăţenilor americani să intre în Coreea de Nord „din cauza riscului serios şi continuu de arestare şi detenţie pe termen lung a cetăţenilor americani”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel