Şoigu spune că izolarea Rusiei este aproape imposibilă. "Pentru că suntem cea mai mare putere nucleară"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Șoigu se laudă că armata rusă a omorât 100.000 de militari ucraineni, în timp ce a avut pierderi de doar 6.000 de militari. Reacții: De ce mai e nevoie de mobilizare atunci? / Foto: Kremlin.ru
Șoigu se laudă că armata rusă a omorât 100.000 de militari ucraineni, în timp ce a avut pierderi de doar 6.000 de militari. Reacții: De ce mai e nevoie de mobilizare atunci? / Foto: Kremlin.ru
Serghei Şoigu susține că izolarea Rusiei este aproape imposibilă.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, susține că încercările de a izola Rusia au eşuat, scrie Interfax.

"Aceste afirmații zgomotoase constante despre izolarea Rusiei... Acest lucru este în general destul de greu de realizat și, vorbind despre țara noastră, este aproape imposibil. Pentru că suntem cea mai mare putere nucleară, cea mai mare țară din punct de vedere al suprafeței și al teritoriului", a spus Șoigu într-un interviu, un fragment din acesta fiind difuzat duminică de postul de televiziune Russia-24.

"O țară cu știință avansată, cu o industrie destul de bine dezvoltată, un complex militar-industrial. Ei bine, istoria în sine sugerează că acest lucru este destul de dificil de făcut", a mai spus Șoigu.

"Deși mulți sperau că iată, această operațiune militară specială, va afecta cumva numărul de întreprinderi, companiile care participă la aceasta, numărul de delegații și, bineînțeles, volumul de achiziții și vânzări ale armelor noastre... Vă spun că prietenii au rămas prieteni. Nu au fost afectați de această presiune puternică din toate părțile", a mai spus Șoigu despre forumul militar-tehnic "Armata-2022" care a avut loc săptămâna aceasta în regiunea Moscova.


”Pumnalul” hipersonic. Șoigu: „Rusia a tras de trei ori cu rachete Kinjal în Ucraina. Pot lovi orice țintă din lume. Sunt geniale”

Rusia a desfăşurat rachete hipersonice Kinjal (Pumnal) de trei ori în decursul a ceea ce Moscova denumeşte "operaţiune militară specială" în Ucraina, a declarat, duminică, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu.

Rachetele Kinzhal fac parte dintr-o serie de arme hipersonice pe care preşedintele Vladimir Putin le-a prezentat în 2018, în cadrul unui discurs belicos, în care a afirmat că acestea ar putea lovi aproape orice punct din lume şi pot ocoli un scut antirachetă construit de Statele Unite.

Şoigu a declarat la televiziunea de stat că rachetele s-au dovedit eficiente, în trei ocazii, după ce au lovit ţinte ucrainene foarte importante, scrie Radio DCNews, care citează Reuters.

Șoigu a lăudat rachetele ca fiind de neegalat și aproape imposibil de doborât în ​​zbor. 

"Le-am folosit de trei ori în timpul operaţiunii militare speciale", a declarat Şoigu, într-un interviu difuzat de canalul Rossia 1.

"Iar de trei ori au demonstrat caracteristici de excepţie."

Rusia a folosit pentru prima dată sistemul Kinjal în Ucraina la aproximativ o lună după ce a trimis mii de militari pe teritoriul ţării vecine, lovind un depozit mare de arme din regiunea vestică ucraineană Ivano-Frankivsk. În această săptămână, Ministerul rus al Apărării a anunţat că trei avioane de luptă MiG-31E, echipate cu rachete Kinzhal, au fost relocate în regiunea Kaliningrad - enclava rusească de pe coasta baltică, situată între Polonia şi Lituania - state membre ale Uniunii Europene şi ale NATO.

În iulie, de Ziua Marinei Ruse, Putin a anunţat că marina va primi, în lunile următoare, "formidabilele" rachete hipersonice de croazieră Zircon. Rachetele se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului, depăşind apărarea antiaeriană. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel