Șoigu solicită mutarea rapidă a echipamentelor militare în Ucraina, pe fondul contraofensivei. Oficial din SUA: Ucraina întâmpină o „rezistență puternică” și a suferit pierderi „semnificative”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Serghei Şoigu, ministrul Apărării din Federația Rusă, solicită livrarea rapidă de echipamente militare în primele linii ale frontului din Ucraina.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut livrarea rapidă a echipamentelor militare în primele linii din Ucraina, într-un videoclip postat joi de serviciul de presă al ministerului, conform CNN.

„Inamicul a încercat să avanseze astăzi. Numai în două ore de la prima bătălie, trupele ruse au distrus 30 de tancuri și 10 IFV-uri (mașină de luptă pentru infantierie). Deci este nevoie de acest echipament, să ne grăbim“, a spus Shoigu făcând referire la afirmația sa anterioară că forțele ruse au respins patru atacuri peste noapte în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei. CNN nu poate verifica în mod independent aceste afirmații.

Soigu a făcut cererea în cadrul unei vizite la trupele din Districtul Militar de Vest al Rusiei, unde a inspectat pregătirea echipamentelor și armelor pregătite pentru război, potrivit comunicatului postat de minister.

„Șoigu a ordonat ca restricțiile de timp pentru acceptarea vehiculelor de la întreprinderi să fie reduse și ca acestea să fie gata pentru a fi transferate în unități ale Forțelor Armate Ruse în cel mai scurt timp posibil”, se arată în comunicat.

„Șoigu a atras atenția asupra pregătirii calitative și expedierii la timp a muniției și a rachetelor către unitățile implicate în operațiunea militară specială și, de asemenea, în curs de pregătire pentru luptă ca parte a antrenamentului de luptă”, se mai arată în comunicat.

Ucraina întâmpină „rezistență puternică” și pierderi în încercarea de a rupe liniile rusești

Forțele ucrainene au suferit pierderi în echipamente grele și soldați, deoarece au întâmpinat rezistență mai puternică decât se aștepta din partea forțelor ruse, în prima încercare de a rupe liniile rusești în estul țării în ultimele zile, au declarat doi înalți oficiali americani pentru CNN.

Un oficial american a descris pierderile – care includ vehicule blindate MRAP furnizate de SUA – ca fiind „semnificative”.

Forțele ucrainene au reușit să depășească unele forțe rusești din est, în jurul lui orașului Bahmut. Cu toate acestea, forțele ruse, înarmate cu rachete antitanc, grenade și mortare, au opus „rezistență puternică”, forțele lor fiind dislocate în linii defensive protejate de câmpuri de mine care au afectat puternic vehiculele blindate ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel