Data publicării:

Șoigu și-a vizitat militarii din Ucraina. Înalții comandanți ruși, vizite extrem de rare pe front

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Serghei Șoigu s-a deplasat pe front pentru a-și încuraja armata.

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a vizitat trupele Moscovei desfăşurate în Ucraina, a anunţat sâmbătă ministerul pe care îl conduce, conform Agerpres. Ministrul apărării Federaţiei Ruse, generalul de armată Serghei Şoigu, a inspectat avanpostul de comandă de la una dintre formaţiunile Districtului Militar Est, în direcţia Doneţk sud", a anunţat instituţia într-o declaraţie publicată pe Telegram.

Într-o înregistrare video publicată de minister, Şoigu este văzut împărţind medalii personalului militar rus şi inspectând un oraş în ruine împreună cu comandantul Districtului Militar Est, general colonelul Rustam Muradov.

Importanții din armata rusă au mers selectiv pe linia frontului



Înalţii comandanţi militari ruşi au vizitat linia frontului "cu măsură" - potrivit Reuters - de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în urmă cu un an, pe care Moscova o numeşte "operaţiune militară specială".

Şoigu, care este ministru al apărării din 2012, a fost criticat dur de susţinătorii războiului pentru felul în care a gestionat situaţia pe front, şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, acuzându-l luna trecută pe Şoigu şi pe alţi comandanţi militari de "trădare". 

Vizita Comandantului Forțelor de Operațiuni Speciale ale Ucrainei, la Bahmut

 

Comandantul Forţelor de Operaţiuni Speciale (SSO) din cadrul armatei Ucrainei, Viktor Horenko, s-a deplasat la Bahmut, unde a verificat activitatea unităţilor sale şi a vorbit şi despre situaţia actuală în ceea ce priveşte apărarea oraşului în faţa agresorilor ruşi, conform Rador.

"Toate unităţile SSO al Ucrainei implicate în apărarea Bahmutului îşi îndeplinesc în mod clar sarcinile atribuite. Soldaţii noştri lucrează constant în condiţii extrem de dificile şi fac totul pentru a reduce numărul forţelor inamice în fiecare zi" - a transmis Horenko, într-un mesaj postat pe cotnul de Facebook al Forţelor de Operaţiuni Speciale. Generalul de brigadă a verificat activitatea unităţilor subordonate care apără Bahmutul şi sunt implicate în lupte în regiunile estice Doneţk şi Luhansk.

Potrivit lui Viktor Horenko, în condiţiile actuale, comunicarea şi interacţiunea tuturor unităţilor care alcătuiesc structura SSO joacă un rol extrem de important, iar "un răspuns rapid şi coordonat la solicitările şi nevoile unităţilor oferă cel mai bun rezultat pe câmpul de luptă".

Anterior, Kievul a anunţat că la Bahmut a fost şi comandantul Grupului de Forţe "Est" al Ucrainei, Oleksandr Sirski. Pe 3 martie, acesta a discutat cu militarii din Bahmut despre consolidarea capacităţii de apărare în prima linie.(Agenţia de presă RBC - 4 martie)/sdan/dsirbu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel