Șoigu, mesaj halucinant. Dă vina pe armele livrate de Occident pentru prelungirea conflictului din Ucraina. "S-a declanșat un război dur împotriva Rusiei"
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 24 aug 2022, 20:27
WhatsApp
Șoigu, mesaj halucinant. Dă vina pe armele livrate de Occident pentru prelungirea conflictului din Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Șoigu, mesaj halucinant. Dă vina pe armele livrate de Occident pentru prelungirea conflictului din Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Șeful Ministerului rus al Apărării susține că furnizarea de arme străine către Ucraina prelungește conflictul.

Ministrul rus al Apărării lansează din nou un mesaj halucinant. Serghei Șoigu a declarat, la o întâlnire a miniștrilor Apărării din statele membre SCO, că livrările de arme către Ucraina de către Statele Unite și aliații săi înmulțesc numărul victimelor umane, prelungind conflictul militar de pe teritoriul acestei țări, scrie Interfax.

"Statele Unite și aliații săi continuă să pompeze Ucraina cu arme, ceea ce crește numărul victimelor și prelungește conflictul", a spus Șoigu.

Menționând că partenerii Rusiei continuă să fie presați să o izoleze, el și-a exprimat recunoștința "pentru poziția de principiu și sprijinul lor".

”Cursul independent al statelor membre OCS în rezolvarea problemelor de securitate regională și globală este un exemplu pentru întreaga lume", a mai afirmat Șoigu.

Șoigu: S-a declanșat un război dur împotriva Rusiei

Conflictul din Ucraina a devenit un alt pretext pentru ca Statele Unite şi aliaţii săi să declanşeze un război economic şi informaţional împotriva Rusiei, a mai afirmat Şoigu.

"Astăzi s-a declanșat un război dur de sancțiuni și informații împotriva Rusiei. Iar conflictul din Ucraina a devenit doar un alt pretext pentru aceasta. Scopul declarat al Statelor Unite și al complicilor săi este epuizarea strategică a Rusiei pentru a elimina concurența”, a spus Șoigu.

Totodată, Șoigu mai susține că Rusia a făcut "eforturi considerabile pentru a forma bazele legale ale stabilității în Europa în noile condiții".

"Cu toate acestea, Occidentul, condus de Washington, a refuzat să țină cont de preocupările noastre cu privire la garanțiile reciproce de securitate, în primul rând cu privire la statutul neutru al Ucrainei", a spus ministrul rus al Apărării.

"Ucraina a fost aleasă ca instrument al unui război hibrid împotriva Rusiei"Ministrul rus al Apărării a mai acuzat că au fost ignorate întrebări fundamentale pentru partea rusă - despre neextinderea NATO spre est, nedesfășurarea armelor de atac și renunțarea la activitățile militare în apropierea granițelor ruse.

"Ucraina a fost aleasă ca instrument al unui război hibrid împotriva Rusiei", a declarat Şoigu.

"Aș dori să remarc în special faptele implementării programului biologic militar american în Ucraina relevate în timpul operațiunii speciale. Documentele publicate de noi confirmă că Pentagonul a finanțat peste 30 de laboratoare biologice ucrainene. Au fost efectuate studii cu risc ridicat. în secret, cu participarea și sub îndrumarea specialiștilor din Statele Unite", a mai acuzat Șoigu.

"Astfel de acțiuni reprezintă o amenințare directă pentru țările SCO", a spus ministrul rus al Apărării.

Serghei Şoigu a propus creşterea eficienţei potenţialului militar a Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a propus creşterea potenţialului şi capacităţii militare ale Organizaţiei pentru Cooperare din Shanghai, în special, prin mecanismele de schimb de informaţii în domeniul securităţii militare. El a făcut această declaraţie în cadrul unei întâlniri a miniştrilor apărării din statele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai, care a avut loc în Uzbekistan. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?