Șoigu, la RAPORT despre război. Se laudă că Rusia își extinde controlul și amenință NATO. "Viață pașnică în Ucraina eliberată de naționaliști"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Șoigu, la RAPORT despre situația din Ucraina. Se laudă că Rusia își extinde controlul și amenință NATO / Foto: kremlin.ru
Șoigu, la RAPORT despre situația din Ucraina. Se laudă că Rusia își extinde controlul și amenință NATO / Foto: kremlin.ru
Serghei Șoigu a anunțat o extindere comună a controlului asupra teritoriilor republicilor separatiste Donețk și Lugansk.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, anunță că armata rusă, împreună cu unitățile republicilor separatiste Lugansk și Donețk, extind controlul asupra teritoriilor acestora, scrie Interfax.

„Forțele armate ale Federației Ruse continuă o operațiune militară specială. În prezent, unitățile armatei ruse, împreună cu miliția populară din Republica Populară Lugansk și Republica Populară Donețk, extind controlul asupra teritoriilor LPR și RPD.”, a spus Șoigu miercuri, în cadrul unei conferințe online.

Șoigu, declarații controversate despre civilii din Ucraina

El a susținut că militarii ruși „iau măsuri cuprinzătoare pentru a proteja populația civilă”.

„Coridoare umanitare sunt deschise în fiecare zi pentru evacuarea în siguranță a civililor din zonele de război și sunt anunțate regimuri de tăcere”, a spus ministrul.

Declarațiile sale contrazic ceea ce raportează forțele ucrainene, care acuză Rusia că nu permite evacuarea oamenilor nevinovați din calea bombelor. Mariupol este controlat de trupele ruse, a spus Şoigu.

"Viață pașnică în Ucraina eliberată de naționaliști"

„Se instaurează o viață pașnică în teritoriile RPL și RPD și Ucraina eliberată de naționaliști. Inclusiv în Mariupol, cel mai mare nod industrial și de transport de pe Marea Azov”, a spus ministrul rus al Apărării.

„În conformitate cu instrucțiunile Comandantului Suprem, rămășițele militanților situate în zona industrială a uzinei Azovstal sunt blocate în siguranță pe întregul perimetru al acestui teritoriu. Propuneri repetate către naționaliști de eliberare a civililor și depunerea armelor cu o garanție a salvării de vieți și a unui tratament decent în conformitate cu dreptul internațional pe care l-au ignorat. Continuăm aceste încercări.", a mai spus acesta.

Șoigu amenință NATO

Șoigu a mai declarat că vehiculele NATO cu arme și muniție pentru forțele armate ale Ucrainei care au ajuns pe teritoriul acestei țări vor fi distruse.

„Statele Unite și aliații săi NATO continuă să pompeze arme în Ucraina. Menționez că orice transport al Alianței Nord-Atlantice care a sosit pe teritoriul țării cu arme sau materiale pentru nevoile forțelor armate ucrainene este considerat de noi ca fiind o țintă legitimă pentru distrugere”, a spus Șoigu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel